Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Haziran 2016 10:38

Suudi Arabistan'dan kara harekatı sinyali

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Suriye’deki durumun, karadan yapılacak uluslararası müdahale ile çözüleceğini söyledi.

Suudi Arabistan'dan kara harekatı sinyali
suudi arabistan, suriye,

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenen ve Suriye ile Yemen’deki krizlerin ele alındığı Körfez İstişare Zirvesi’nin ardından Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Abdüllatif ez-Zeyyani ile düzenlediği bastın toplantısında konuşan Cubeyr, “Suriye’deki durumu sona erdirecek olan karadan yapılacak uluslararası müdahaledir." dedi.

Suudi Arabistan’ın yıllardır, Suriye’deki krizin sonlandırılması için karadan uluslararası müdahalenin yapılması gerektiğini dillendirdiğini belirten Cubeyr, karadan müdahale konusunun hala geçerli olduğunu ancak uluslararası karara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.t

''SUUDİ ARABİSTAN HAZIR''

Ülkesinin geçen sene, ABD öncülüğünde Suriye'deki terör örgütü DAEŞ’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonun bünyesinde olması şartıyla Suriye’ye kara askeri birlikleri göndermeye hazır olduğunu dile getirdiğini hatırlatan Cubeyr, Suudi Arabistan’ın hala söz konusu teklifinin arkasında durduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...