Tgrt Haber
24 May 2022 08:17 - Güncelleme : 24 May 2022 08:24

Suudi Arabistan’dan sürpriz Türkiye kararı! Seyahat yasağı getirdi

Son dönemde ülkesinde koronavirüs vakaları artan Suudi Arabistan ilginç bir karara imza attı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 ülkeye seyahat yasağı getirdi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Suudi Arabistan’dan sürpriz Türkiye kararı! Seyahat yasağı getirdi
suudi arabistan,türkiye

Suudi Arabistan’da özellikle birkaç haftadır yükselişe geçen koronavirüs vakaları nedeniyle yeni bir tedbiri daha devreye aldı. Suudi Arabistan, aralarında Türkiye’nin de olduğu 16 ülkeye vatandaşlarının seyahat etmesini yasakladı. Listede Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, Lübnan, Suriye, İran, Afganistan, Yemen, Somali, Etiyopya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Libya, Endonezya, Vietnam, Ermenistan, Belarus ve Venezuela yer aldı.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKASI YOK

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, dünyada hızla yayılmaya devam eden maymun çiçeği virüsünün ülkede şu ana kadar tespit edilmediğini duyurdu. Sağlık Bakanı Yardımcısı Abdullah Asiri, hükümetin maymun çiçeği virüsünün ülkede tespit edilmesi durumunda buna karşı savaşmak için yeterli güce sahip olduğunu belirterek, “Şu ana kadar insanlar arasında bulaşma çok sınırlı. Bu yüzden vaka tespit edilen ülkelerde bile bunun salgına dönüşmesi çok düşük” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...