Tgrt Haber
07 Mart 2014 19:02

Suudiler İhvan'ı terör örgütü saydı

Suudi Arabistan, Müslüman Kardeşler'i terör örgütleri listesine aldı.

Suudiler İhvan'ı terör örgütü saydı
Suudiler İhvan'ı terör örgütü saydı, müslüman kardeşler terör örgütü listesinde,

Suudi Arabistan yönetimi, aralarında Müslüman Kardeşler'in de (İhvan) bulunduğu 8 örgütü, resmi olarak "terör örgütleri" listesine alırken, ülke dışında savaşan Suudi vatandaşlarına da 15 gün içinde geri dönmeleri uyarısında bulundu. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı'nın, Suudi devlet televizyonunda yayımlanan açıklamasında, "Arap Yarımadası el-Kaidesi, Yemen el-Kaidesi, Irak el-Kaidesi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Nusra Cephesi, Suud Hizbullahı, Müslüman Kardeşler (İhvan) ve (Yemen'deki) Husiler terör örgütü listesine alındı" denildi.
Açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan toprakları dışında hangi şekilde olursa olsun sözkonusu örgütlerin safında çatışmalara katılan Suudi vatandaşlarına, açıklamanın yayınlandığı tarihten itibaren ülkeye dönmeleri için 15 gün mühlet tanındığı kaydedildi. Mısır'da 3 Temmuz'daki darbenin ardından oluşturulan geçici yönetim, geçen aralık ayında İhvan'ı terör örgütü olarak ilan etmişti. Mısır makamları, Suudi Arabistan'ın Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı (İhvan) "terör örgütleri" listesine almasını memnuniyetle karşıladı. Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedr Abdulati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan'ın bu kararını, iki ülke işbirliğinin yansıması olarak görüyor ve takdirle karşılıyoruz" dedi.
Mısır'ın, İhvan'ın terör örgütü ilan edilmesi için Arap Birliği'ne üye ülkelere çağrıda bulunduğunu belirten Abdulati, "17 ülkenin imzaladığı Terörle Mücadele Anlaşması gereği diğer ülkelerin de Suudi Arabistan'ı örnek alacağını umuyoruz" diye konuştu. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Arap Yarımadası El-Kaidesi, Yemen El-Kaidesi, Irak El-Kaidesi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Nusra Cephesi, Suud Hizbullah'ı, İhvan ve (Yemen'deki) Husiler'in terör örgütü listesine alındığı duyurulmuştu.
Açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan toprakları dışında hangi şekilde olursa olsun sözkonusu örgütlerin safında çatışmalara katılan Suudi vatandaşlarına, açıklamanın yayınlandığı tarihten itibaren ülkeye dönmeleri için 15 gün mühlet tanındığı kaydedilmişti. Mısır'da 3 Temmuz'daki darbenin ardından oluşturulan geçici yönetim, geçen aralık ayında İhvan'ı terör örgütü ilan etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...