Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ağustos 2021 11:09

Kabil'de çekim yapan CNN ekibine Taliban'dan tehdit

Afganistan'daki son durumları aktarmak isteyen CNN International ekibi, Kabil sokaklarında canlı yayın yaparken Taliban'ın sözlü saldırısına uğradı.

Kabil'de çekim yapan CNN ekibine Taliban'dan tehdit
cnn,afganistan,kabil,taliban

ABD ordusunun Afganistan'dan çekilmeye başlamasının ardından Taliban merkez vilayetleri ele geçirmeye başladı. Son olarak ise pazar günü Kabil'e giren Taliban, ülke yönetimine de el koydu. Ülkeden kaçmak isteyenler ve Taliban'a karşı direnenler ülkede kaos ortamı oluştururken CNN International ekibi, Kabil'den son durumları anlatmak istediği sırada Taliban'ın sözlü saldırısına ve tehdidine uğradı. 

Kabil'de çekim yapan CNN ekibine Taliban'dan tehdit

CNN'in orta doğu muhabiri Clarissa Ward'ın Afganistan'daki yönetimi Taliban'ın ele geçirmeden önce başı açık bir şekilde haber sunması Taliban geldikten sonra ise çarşafa bürünmesi dünya gündeminin çok konuşulanları arasında yerini almıştı. Bir günde yaşanan bu değişim, gözler önündeyken Taliban, kadın haklarına saygı duyacaklarını, ülkede genel af ilan ettiklerini söylemişti fakat Taliban'ın bu ılımlı yaklaşımlarının gerçeği göstermediği icraatlarıyla ortaya çıkıyor.

TALİBAN ATEŞ ETMEYE BAŞLADI

CNN International muhabiri Clarissa Ward, Kabil sokaklarında canlı yayın yaparken Taliban üyeleriyle karşı karşıya kaldı. Canlı yayın sırasında Ward'ın etrafını bir anda ülkeden kaçmak isteyen Afganlar sardı ve Afganistan'dan nasıl çıkabileceklerini sormaya başladı. Bu durum üzerine Taliban, sokaktaki kalabalığı dağıtmak için ateş açtı. Ward, o anlarda yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: 

"Etrafta bize yaklaşan Taliban savaşçıları vardı, bir adam yüzümü kapatmam için bana bağırıyordu, yoksa benimle konuşmazdı.''

Kabil'de çekim yapan CNN ekibine Taliban'dan tehdit

Bir noktada, bir Taliban savaşçısı AK-47 saldırı tüfeğinin güvenliğini açtı, havaya kaldırıp ateş açmak için hazırlık yaptı. Clarissa Ward o korkunç anlarda adamın silahını yayının yapımcısının üzerine doğrulttuğunu ve tehdit ettiğini aktardı.

Ardından CNN ekibi saniyeler içinde siper almak için koşmak zorunda kaldı. Ward'un bu anlarda ''Koşun, hızlanın'' diye bağırarak ekibini alandan uzaklaştırmaya çalıştığı duyuldu.

Kabil'de çekim yapan CNN ekibine Taliban'dan tehdit

O anlarda CNN'in yapımcısı telefonuyla video çekerken Taliban'ın iki üyesi saldırıya hazır bir şekilde yeniden gazetecilerin üzerine doğru geldi. Bir başka Taliban araya girdi ve diğerlerine Ward'ın ekibinin haber verme izni olan gazeteciler olduğunu söylediğinde, geçmelerine izin verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...