Tgrt Haber
09 Haziran 2022 15:53 - Güncelleme : 09 Haziran 2022 16:19

Tahıl yüklü ilk vagonlar yola çıktı: Türkiye ile ana sözleşmeler yapılıyor

Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'nın Zaporijya bölgesindeki Melitopol şehrinden tahıl yüklü ilk vagonların Kırım'a doğru yola çıktığı açıklandı. Rus yetkili, ''Türkiye ile ana sözleşmeler yapılıyor'' dedi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
rusya,ukrayna,tahıl

Rusya’nın, Ukrayna tahılının ihracatına engel olduğu tartışmaları devam ederken, Rusya’nın kontrolündeki Ukrayna’nın Zaporijya bölgesindeki Melitopol şehrinden tahıl yüklü ilk vagonların yola çıktığı açıklandı. Rus yetkililer tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Tahıl yüklü 11 vagonun Melitopol’den Kırım’a doğru yola çıktığını gurur ve sevinçle bildiririm. Yakın gelecekte bu teslimatların yüzlerce kat artacağı öngörülebilir.''

Rus yetkili ayrıca açıklamasında, “Türkiye ile ana sözleşmeler yapılıyor. Tahıl yüklü trenlerin Kırım'dan geçerek, Orta Doğu’ya ulaşmalarını umuyoruz” dedi.

Tahıl yüklü ilk vagonlar yola çıktı: Türkiye ile ana sözleşmeler yapılıyor

''GÜVENLİĞİ SAĞLAMAYA HAZIRIZ''

Konuya yakın kaynaklar tarafından yapılan açıklama Ukrayna'dan tahıl ihracatı için Karadeniz üzerinden bir koridor açılması konusunda Rusya ve Türkiye'nin uzlaştığı fakat toplantıya temsilci göndermediği belirtilen Ukrayna'nın konuya "şüpheyle yaklaştığı" ileri sürülmüştü.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçtiğimiz gün Ankara ziyaretinde Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir araya gelmiş, Ukrayna'yı bir kez daha limanlara döşenen mayınları temizlemeye çağırmıştı.

Lavrov, mayınların temizlenmesinin ardından Ukrayna limanlarından çıkan gemilerin güvenliğini sağlamaya hazır olduklarını vurgulamıştı. Lavrov, bir gazetecinin Rusya'nın bu durumu limanlara saldırmak için kullanma olasılığıyla ilgili soruya da, "Biz güzergahların güvenli işlemesini sağlamaya hazırız. Hiçbir şekilde askeri harekatımızı kötüye kullanmayacağız. Gemilerin güvenli bir şekilde limanlardan çıkması için elimizden geleni yaparız" yanıtını vermişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...