Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ocak 2014 15:59

'Talabani'nin sağlık durumu çok iyi'

Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Lideri Celal Talabani'nin 'sağlık durumunun çok iyi olduğu' bildirildi.

'Talabani'nin sağlık durumu çok iyi'
Irak Cumhurbaşkanı, Kürdistan Yurtseverler Birliği, KYB, Celal Talabani,

Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Lideri Celal Talabani'nin özel doktoru Kerkük Valisi Necmettin Kerim, "Talabani'nin öldüğüne ilişkin yayınlanan haberler kesinlikle yalandır. Sağlık durumu çok iyi. Gün geçtikçe ilerleme katediyor" dedi. AA muhabirine açıklama yapan Kerim, Irak'ta bazı internet sitelerinde bugün Talabani'nin öldüğüne ilişkin yayınlanan haberleri yalanladı. Kerim, "Şu an diyebilirim ki Mam (Amca) Celal'in sağlık durumu çok iyi. Gün geçtikçe ilerleme katediyor. Mam Celal, geçen hafta Almanya'nın başkenti Berlin'de otomobille gezdi. Korkulacak bir durum yok" diye konuştu. Yaklaşık bir yıldır Berlin'de tedavi gören Talabani'nin sağlık durumuyla ilgili zaman zaman gerçekçi olmayan haberlerin yayınlandığını ifade eden Kerim, "Biz bu tür haberleri hiçbir şekilde ciddiye almıyoruz. Çünkü bu haberlerin hiçbir dayanağı yok. Doğru bilgiye dayanmadan, iddialarla haberleri hazırlıyorlar" ifadelerini kullandı.
Necmettin Kerim, "Talabani, ertelenen KYB kongresine katılacak mı" sorusu üzerine "bu konuda henüz bir netlik olmadığını" söyledi. Başkent Bağdat'ta 17 Aralık 2012'de beyin kanaması geçiren Celal Talabani, üç gün sonra Almanya'nın başkenti Berlin'deki Charite Hastanesi'ne nakledilmişti. Talabani'nin tedavisi halen Almanya'da devam ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...