Tgrt Haber
07 Haziran 2021 12:33

Taliban 2 ilçenin kontrolünü ele geçirdi

Afganistan'da yabancı güçlerin ülkeden çekilmeye başlamasıyla şiddetlenen Taliban saldırında, Gor ve Uruzgan vilayetlerine bağlı 2 ilçe militanların kontrolüne geçti. Militanlar mayıs başından beri ülke genelinde 8 ilçenin kontrolünü ele geçirmiş oldu.

Taliban 2 ilçenin kontrolünü ele geçirdi
Afganistan,,Taliban,,saldırı,

Afganistan'ın Gor ve Uruzgan vilayetlerinde dün gece yaşanan çatışmaların ardından 2 ilçe Taliban militanlarının kontrolüne geçti.

İLÇE TALİBAN'IN KONTROLÜNDE

Gor Valisi Abdul Zahir Faizzade, basına yaptığı açıklamada, militanların, Gor'un Şahrek ilçesine saldırdığını söyledi.

Saldırı sonucu güvenlik güçlerinin ilçe merkezinden geri çekildiğini ifade eden Faizzade, böylece ilçe merkezinin Taliban'ın kontrolüne geçtiğini belirtti.

Faizzade, ilçenin geri alınması için operasyon hazırlıklarının başladığını kaydetti.

65 GÜVENLİK GÖREVLİSİ TESLİM OLDU

Öte yandan Uruzgan Valiliği Sözcüsü Ömer Şirzad da militanların Uruzgan'ın Gizab ilçesine saldırmasının ardından ilçe merkezinin Taliban'ın eline geçtiğini bildirdi.

Şirzad, militanların dün akşam saatlerinde Uruzgan'ın Çure ilçesine düzenlediği saldırının geri püskürtüldüğünün altını çizdi.

Taliban'dan yapılan açıklamada ise Gizab ilçesine düzenlenen saldırıda 65 güvenlik görevlisinin kendilerine teslim olduğu iddia edildi.

8 İLÇEYİ ELE GEÇİRDİLER

Taliban militanları, yabancı güçlerin ülkeden çekilmeye başlamasıyla ilçe merkezlerini ele geçirmek için saldırılarını arttırdı.

Militanlar mayıs başından beri ülke genelinde 8 ilçenin kontrolünü ele geçirdi.

Son olarak militanlar dün ülkenin kuzeyindeki Faryab vilayetinin Kaysar ilçesinin kontrolünü sağlamıştı.

İki gün önce ise başkent Kabil'in doğusundaki Nuristan vilayetinin Duab ilçesi militanların eline düşmüştü.

63 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Ayrıca Afganistan Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Rahmatullah Ender, 5 Haziran'da, Taliban'ın mayıs ayında 1455 saldırı düzenlediğini, geçen ay düzenlenen saldırılarda en çok sivillerin kayıp verdiğini açıklamıştı.

Ender, Taliban militanların sadece son bir haftada düzenlenen saldırılarda 63 sivilin hayatını kaybettiğini, 126 sivilin de yaralandığını kaydetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...