Tgrt Haber
16 Ağustos 2014 19:57

Taliban 5 kişiyi idam etti

Afganistan'daki Taliban güçleri, ülkenin güneyindeki Helmand kentinde bir işadamını kaçırdıkları gerekçesiyle 5 kişiyi idam etti.

Taliban 5 kişiyi idam etti
Afganistan, taliban, idam, Asya haberleri, Asya,

Afganistan'daki Taliban güçleri, ülkenin güneyindeki Helmand kentinde bir işadamını kaçırdıkları gerekçesiyle 5 kişiyi idam etti. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, perşembe günü idam edilen kişilerin cesetleri, cuma akşamına kadar asılı bulundukları uyuşturucu marketinde kaldı. Taliban sözcüsü Kari Yusuf Ahmadi, yaptığı yazılı açıklamada, "İşadamını kaçıran 5 kişiyi insanların ibret alması için astık" ifadesini kullandı. Resmi rakamlara göre Afganistan'da üretilen uyuşturucunun yüzde 50'si Helmand'da yetişiyor. Taliban'ın etkin olduğu kentte son dönemde Afgan güçlerine yönelik saldırılar da artmış durumda. Bileşmiş Milletler'in son raporunda, dünya genelinde kullanılan uyuşturucunun yaklaşık yüzde 90'ının Afganistan'da üretildiği belirtilmiş, Afganistan'da yapılan üretimin ise neredeyse tamamının Taliban'ın etkin olduğunu bölgelerde yapıldığı yer almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...