Tgrt Haber
23 Eylül 2021 20:17

Taliban, anayasa taslağı için komisyon kuracak

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Taliban’ın yeni bir anayasa hazırlamak için gelecek yıl komisyon kurmayı planladığını aktardı. Mücahid, 'bilim adamları, hukukçular ve uzmanlar tarafından oluşturulacak bir anayasa' için çalışıldığını açıkladı.

Taliban, anayasa taslağı için komisyon kuracak
Taliban,,Afganistan,,anayasa,

Afganistan’da Taliban’ın kontrolü ele geçirmesinin ardından kurulan geçici hükümetin yeni anayasa için çalışmalara başlayacağı aktarıldı.

SÜREÇ BİRKAÇ AY İÇİNDE BAŞLAYACAK

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid basına verdiği demeçte, Taliban’ın yeni bir anayasa hazırlamak için gelecek yıl komisyon kurmayı planladığını belirterek, "Yeni anayasa yapım süreci birkaç ay içinde başlayacak. Hükümetimizin ülkemizden bilim adamları, hukukçular ve uzmanlar tarafından oluşturulacak bir anayasaya sahip olması için çalışıyoruz" dedi.

Yeni bir anayasa hazırlama sürecinin ne zaman başlayacağına değinen Mücahid, "Büyük ihtimalle bu çalışma gelecek yıl başlayacak ve komisyon emirliğimiz tarafından atanacak" ifadelerini kullandı.

KAPSAYICI KABİNE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Afganistan’da yönetimin Taliban’a geçmesinin ardından yeni hükümetin oluşturulması çabaları devam ediyor.

Taliban Sözcüsü ve aynı zamanda Bilgi ve Kültür Bakan Yardımcısı görevine getirilen Zabihullah Mücahit, bugün düzenlediği basın toplantısında kurulan kabinenin daha kapsayıcı olmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Daha önce kabinede görev verilen Bakan Vekili isimlerin çoğunu açıklayan Taliban yönetimi, bugün isimler arasında Tacik, Hazara gibi etnik kökenlerden gelen isimlerin de bakan vekilleri ve yardımcıları olarak yönetimde yer alacağını duyurdu.

Taliban Sözcüsü, kabineye atanan iki yeni ismi duyurarak Tacik asıllı Pençşir ilinden Hacı Nurettin Azizi’nin Ticaret Bakanlığına, Doktor Qalandar Ebad’ın ise Sağlık Bakanlığında görevlendirildiğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...