Tgrt Haber
03 Eylül 2021 12:04

Taliban Afganistan'daki yeni hükümet lideri için kararını verdi

Afganistan'daki yönetimi ele geçiren Taliban'ın bugün yeni hükümeti açıklaması bekleniyor. Yeni hükümete ise Molla Birader'in liderlik edeceği konuşuluyor.

Taliban Afganistan'daki yeni hükümet lideri için kararını verdi
afganistan,taliban,hükümet

ABD'nin Afganistan'dan çekileceğini açıklamasınına rdından bir bir merkez vilayetleri ele geçiren Taliban, 15 Ağustos'ta Kabil' girdi ve ülke yönetimine el koydu. Taliban ABD ve diğer NATO üyelerinin ülkeden tamamen gitmesiyle ise yeni bir hükümet kuracağını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde, cuma günü yeni hükümeti açıklayacağını belirten Taliban'ın bugün yeni hükümeti ilan etmesi bekleniyor.

TALİBAN KURUCULARI ÜST DÜZEY GÖREVLERDE

Reuters'ın haberine göre, Taliban kaynaklarından iki kişi, yönetimde yer alacak isimlere ilişkin açıklamalar yaptı. Yeni Afgan hükümetinin başında Taliban'ın kurucularından Molla Abdülgani Birader'in olacağı iddia edildi. Birader, Taliban lideri Hibadullah Akhunzade'nin üç yardımcısından biri olarak yer alıyordu. Ayrıca Akhunzade'nin yardımcılarından Molla Mevlevi Yakub ile Şir Muhammed Abbas Stanikzai'nin de üst düzey görevlerde yer alacağı belirtildi.

Taliban Afganistan'daki yeni hükümet lideri için kararını verdi

Molla Yakub da Taliban'ın kurucu lideri Molla Ömer'in oğlu. Taliban'ın lider kadrosunda Akhunzade'nin altında üç isim yer alıyor.

Molla Ömer ve Molla Yakub'un yanı sıra Hakkani ağının lideri Siraceddin Hakkani de Akhunzade'nin yardımcılarından. Taliban geçen ay Hakkani'nin dini bir otorite olarak en tepede yer alacağı, onun altında bir devlet başkanı bulunacağını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...