Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Şubat 2022 23:55 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 23:59

Taliban, militanlarına eğlence parklarını yasakladı

Afganistan’da kontrolü ele geçiren Taliban, militanlarına askeri üniforma giymiş ve silah kuşanmış halde eğlence parklarına girmeyi yasakladı.

Taliban, militanlarına eğlence parklarını yasakladı

Afganistan’da 20 yıl sonra kontrolü ele alan ve 15 Ağustos’ta Kabil’i ele geçiren Taliban militanlarının eğlence parklarında keyifli anları kameralara yansımıştı. Afganistan’ın başkenti Kabil’de eğlence parkına silahları ile giden Taliban birliklerinin görüntüleri sosyal medyada alay konusu oldu.

TALİBAN SÖZCÜSÜ KARARI DUYURDU

Taliban militanlarının çarpışan arabalarda ve diğer araçlarda eğlenirken silahlarını ateşlediği sonrası Taliban hükümeti harekete geçti. Taliban geçici hükümeti sözcüsü Zabihullah Mücahid, Twitter’da yaptığı açıklamada, "İslam Emirliği mücahitlerinin eğlence parklarına silah, askeri üniforma ve araçlarla girmesine izin verilmiyor. Mücahitler, eğlence parklarının tüm kural ve düzenlemelerine uymakla yükümlüdür." dedi.

Taliban, militanlarına eğlence parklarını yasakladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...