Tgrt Haber
15 Eylül 2021 18:38

Taliban resmen açıkladı: Ordu kuracağız

Afganistan'da yönetimi ele geçirip yeni hükümet kuran Taliban, şimdi de ordu hamlesi yapmaya hazırlanıyor. Taliban yönetiminin Genelkurmay Başkanı Fasihuddin, yakın zamanda düzenli orduya geçeceklerini duyurdu.

Taliban resmen açıkladı: Ordu kuracağız
taliban,afganistan,ordu

Taliban hükümeti, ülkeyi terk eden Afgan ordusu yerine kendi düzenli ordusunu kuruyor.

"DİRENİŞÇİLERİ BASTIRACAĞIZ"

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen bir konferansta konuşan Genelkurmay Başkanı Kari Fasihuddin, askeri sisteme yönelik Taliban'ın planlarını paylaştı. Güçlü ve düzenli ordu kurulmasına ilişkin görüş alışverişi ve çalışmalarının sürdüğünü belirten Fasihuddin, yakın zamanda bu projeyi hayata geçireceklerini dile getirdi. Ülkede etnik ve direniş temelli kargaşa çıkaranları bastıracaklarını da kaydeden Fasihuddin, direnişçilerin iç savaş çıkarmaya çalıştığını iddia etti.

Taliban resmen açıkladı: Ordu kuracağız

 

 

Afganistan’daki 34 vilayetten 33’ü Taliban’ın kontrolüne geçmişti fakat başkent Kabil’in kuzeyindeki Pencşir vilayeti yerel grupların elinde kalmıştı. Ulusal Direniş Cephesi adı altında bir araya gelen gruplara eski Afgan komutan Ahmed Şah Mesud’un oğlu Ahmed Mesud liderlik ediyordu.

Taliban, 6 Eylül’de Pencşir vilayetindeki gruplarla çatışmaların bittiğini ve bölgede kontrolü ele geçirdiklerini açıklamıştı. Aynı gün, Bazarak’ta Taliban güçlerinin kontrolü sağladığı ve dağlarda zaman zaman çatışmaların devam ettiği gözlemlenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...