Tgrt Haber
12 Eylül 2021 17:36

Taliban resmen açıkladı: Üniversitelerde karma eğitim sona eriyor

Taliban hükümetinin Yüksek Öğretim Bakan Vekili Şeyh Abdulbaki Hakkani, üniversitelerde karma eğitimin ‘İslami ve milli değerlere’ aykırı olduğunu söyleyerek en yakın zamanda sona ereceğini açıkladı.

Taliban resmen açıkladı: Üniversitelerde karma eğitim sona eriyor
ABD,Afganistan,Taliban,Karma eğitim,üniversite

Taliban geçici hükümetinin Yüksek Öğretim Bakan Vekili Şeyh Abdulbaki Hakkani, başkent Kabil’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Hakkani, “Karma eğitim sisteminin, İslami ve milli değerlere aykırı olduğunu" savundu.

Yeni eğitim döneminde kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı binalarda eğitim göreceğini belirten Hakkani, derslik yetersizliği olan binalarda kız ve erkek öğrencilerin ayrı saatlerde geleceğini belirtti.

Kız öğrencilere kadın hocaların, erkek öğrencilere de erkek hocaların ders vereceğini dile getiren Hakkani, yeterli kadın hoca bulunmadığı takdirde erkek hocaların perde arkasından kız öğrencilere ders verebileceğini söyledi.

“KOŞULLARA UY, EĞİTİME DEVAM ET”

Hakkani, "Bu koşullar altında kızların eğitimlerini sürdürmesine engel bulunmayacaktır. Hatta kızlar sadece lisans değil, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini de devam ettirebilirler. Önemli olan, kız öğrencilerin örtünmeye riayet etmesi" diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...