Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 09:29 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 10:12

Taliban’dan ABD’nin El-Kaide operasyonuna tepki!

ABD’nin Afganistan’ın başkenti Kabil’de El-Kaide üst düzey yöneticisi olan Eymen Zavahiri’yi öldürmesine Taliban’dan tepki geldi. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, söz konusu operasyon ile 2020’de yapılan anlaşmanın ihlali olduğunu kaydetti.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Taliban’dan ABD’nin El-Kaide operasyonuna tepki!
abd,afganistan,taliban

ABD’de geçtiğimiz Pazar günü Afganistan’ın başkenti Kabil’e İHA ile operasyon düzenledi. Söz konusu operasyon ile birlikte El-Kaide üst düzey yöneticisi Eymen Zavahiri etkisiz hale getirildi. ABD Başkanı Biden operasyonu doğrulurken, "Zavahiri gitti ve bir daha asla, Afganistan'ın teröristlerin güvenli bir sığınağı olmasına neden olmayacak ve biz bundan emin olacağız. Bu terörist lider artık yok." diye konuştu.

TALİBAN’DAN ABD’YE SUÇLAMA

Operasyona Taliban’dan ise sert tepki geldi. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, ABD’nin operasyonunu kınadı. ABD’nin Taliban ile 2020 yılında varılan anlaşmayı ihlal ettiğini söyleyen Mücahid, Zavahiri'nin ölümü hakkında yorumda bulunmadı.

3 YERDE PATLAMA SESİ DUYULMUŞTU

Pazar günü sabah saat 06.00 sularında Kabil'in 3 farklı noktasında şiddetli patlama sesleri duyulmuştu. Taliban yönetiminin İçişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Şerpur Mahallesi'nde boş bir eve roketli saldırı yapıldığı ancak can kaybının yaşanmadığı belirtilmişti. Açıklamada, saldırının İHA'larca yapıldığı yönündeki iddialar reddedilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...