Tgrt Haber
22 Kasım 2021 13:06

Taliban'dan kadınlara dizi yasağı

Afganistan'ı ele geçiren Taliban, kadınlara yönelik yeni yasakları açıkladı. Artık kadın oyuncular, Afgan dizilerinde oynayamayacak. Ayrıca kadın gazetecilerin örtünmesi zorunlu olacak.

Taliban'dan kadınlara dizi yasağı
afganistan,dizi,taliban,yasaklar

Geçtiğimiz ağustos ayında Afganistan'daki yönetimi ele geçirdikten sonra yasakları bir bir sıralayan Taliban, kadınlara dair yeni yasaklarını açıkladı. Yasaklar için bir kılavuz hazırlayan Taliban, kadın gazetecilere,sunuculara ve muhabirlere başörtüsü takmalarını emretti. Fakat ne tür bir örtü olduğu belirtilmedi dolayısıyla muhabirler kıavuzda yayınlanan yasakların yoruma açık olduğunu, bazı yasakların belirsiz olduğunu belirtti.

Taliban'ın yeni yasakları içerisinde Afgan değerlerine aykırı olduğu düşünülen filmlerin yasaklanması, kadınların artık televizyon dizilerinde oynamayacağı, erkeklerin vücudun mahrem yerlerini açığa çıkaran görüntülerde yer almayacağı, dini aşağılayan ya da Afganlara karşı saldırgan sayılabilecek komedi ve eğlence programları da yayından kaldırılacak.

Taliban'dan kadınlara dizi yasağı

Bu yasakların yanı sıra Taliban yabancı kültürel değerleri özendiren yabancı filmlerin de yayınlanmaması gerektiğini belirtti.

Afganistan'daki gazetecileri temsil eden bir örgütün üyesi Hujjatullah Mujaddedi, kuralların uygulanmaması durumunda bazı kanalların kapanabileceğini söyledi.

Taliban'dan kadınlara dizi yasağı

'KIZ ÇOCUKLARI VE KADINLAR EVDE KALSIN'

Öte yandan ABD ve müttefik güçlerin ayrılmasının ardından kontrolü ele geçiren Taliban, hemen kız çocuklarına ve kadınlara evde kalmalarını emretmiş, gerekçe olarak Taliban askerlerinin kadınlara nasıl davranacağını bilmemesini göstermişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...