Tgrt Haber
22 Eylül 2021 16:37

Taliban'dan kız çocuklarının eğitimine ilişkin açıklama

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın sözcüsü Zabihullah Mücahid basın toplantısında Afgan kızlarının ne zaman okula döneceğine dair açıklama yaptı.

Taliban'dan kız çocuklarının eğitimine ilişkin açıklama
taliban,,afganistan,,eğitim,

Geçtiğimiz günlerde ortaokula ve liseye giden kız öğrencilerin okula gitmesine izin vermeyen Taliban'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Taliban'ın Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Kabil'de düzenlediği basın toplantısında Afgan kızların 'en kısa sürede' okula dönmeleri için çalıştıklarını belirtti. Mücahid, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda kız öğrenciler için, özellikle liseli kızların eğitimine bir an önce zemin hazırlamak için yoğun bir şekilde çalışıyor” derken, “Prosedürlerle ilgili çalışmalar devam ediyor, Allah'ın izniyle bu da gerçekleşecek.''

Mücahid, bunun için öncelikle "güvenli bir öğrenme ortamının" oluşturulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Afganistan’da geçtiğimiz günlerde ilkokul eğitimi, kız ve erkek öğrenciler arasında ayrılmış sınıflarda başlamıştı.

Taliban'dan kız çocuklarının eğitimine ilişkin açıklama

''KADINLAR BELLİ POZİSYONLARA ATANACAK''

Öte yandan Taliban, geçtiğimiz günlerde bakan yardımcılarını duyurmuş fakat listede hiçbir kadına yer verilmemişti. Mücahid, basın toplantısında ise kadınların çalışabilmelerinin önündeki engeller konusunda hiç ayrıntı vermedi ve 'çalışmaların devam ettiğini' söyledi:

“Kabineyi daha da güçlendirmeye çalışıyoruz, inşallah kadınlar da gerekli bölümlerde belli pozisyonlara atanacak ve bir gün isimlerini buradan duyuracağız.''

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...