Tgrt Haber
24 Ağustos 2021 12:14

Taliban'ın Afganistan'da para kazanma planı ortaya çıktı!

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın, ABD ordusunun bıraktığı silahlar sayesinde para kazanacağı ortaya çıktı.

Taliban'ın Afganistan'da para kazanma planı ortaya çıktı!
taliban,afganistan,abd,amerika,pakistan

ABD ordusunun Afganistan'dan çekileceğini açıklamasının ardından Taliban, ülkedeki şiddetini artırdı. NATO güçlerinin çekilme hareketiyle bir bir merkez vilayetleri ele geçiren Taliban, 15 Ağustos'ta ise Kabil'e girdi ve ülke yönetimine el koydu. Taliban, Afganistan'da ilerleyişini sürdürürken ABD ordusuna air birçok silah, uçak ve helikopterleri de ele geçirdi. Taliban'ın elindeki milyarca dolarlık askeri teçhizatı nasıl kullanacağı merak edilirken plan deşifre oldu.

İddialara göre Taliban, kısa sürede para elde etmek adına ABD zırhlılarını Pakistan'a naklediyor, bölgeden gelen son görüntüler ise bu iddiayı destekliyor. Uzmanlar, Taliban'ın maddi kaynak oluşturmak için bu adımı attığını ve bu durumun birçok terör örgütünün ABD silahlarına ulaşması anlamına geldiğini belirttiler.

Taliban'ın Afganistan'da para kazanma planı ortaya çıktı!

The Mirror'a açıklama yapan bir kaynak, ''Taliban'ın artık kaçan Afgan Ordusu'ndan arta kalan ve Amerikalılar tarafından kendilerine bırakılan o kadar çok salihı var ki onları ihraç ediyorlar'' dedi.

Gazete haberinde ''Humvee'ler ve zırhlı savaş araçları teröristlere satılmak üzere kaçırılıyor'' ifadeleri de yer aldı. 

Taliban'ın Afganistan'da para kazanma planı ortaya çıktı!

Öte yandan 4 yıl önce ABD, Afgan güvenlik güçlerine 208 uçak, 4 bin 700 Humvee dahil olmak üzere 75 bin araç verdi. ABD'nin bu askeri teçhizatları ise şu anda Taliban'ın elinde...

Ayrıca Taliban’ın eline geçen teçhizat arasında Black Hawk helikopterleri ve A-29 Super Tucano saldırı uçağı bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...