Tgrt Haber
02 Eylül 2021 10:15

Taliban'ın elindeki askeri teçhizat bazı NATO ülkelerini geride bıraktı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Afganistan'dan ayrılmasıyla geriye kalan askeri teçhizat Taliban'ın eline geçti. Taliban, askeri teçhizatta bazı Nato ülkelerini geride bıraktı.

Taliban'ın elindeki askeri teçhizat bazı NATO ülkelerini geride bıraktı
abd,taliban,afganistan,nato

15 Ağustos'ta Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'e girdi ve ülke yönetimine el koydu. ABD'nin ülkeden çekilmesiyle ise 20 yıllık bir devir sona erdi. Fakat ABD, geride milyon dolarlık askeri teçhizatlar bıraktı.

Yakın zamanda ''kapsayıcı'' bir hükümet kurmayı amaçlayan Taliban'ın elinde son teknoloji silahlar bulunuyor, hava araçları ise en dikkat çekenleri... Taliban'ın elinde bulunan Black Hawks (Kara Şahin) ve A-29 saldırı uçakları dahil 48 hava aracı var.

Taliban'ın elindeki askeri teçhizat bazı NATO ülkelerini geride bıraktı

İngiliz Dailymail haberine göre ise Arnavutluk, Bosna, Estonya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Slovenya gibi NATO üyesi ülkelerde böyle bir hava savunma teçhizatının üçte biri bile yok. Bu nedenle Taliban, elindeki askeri teçhizatlarla bazı NATO ülkelerinden bile daha güçlü gözüküyor. Taliban, 30 NATO üyesinin 10'undan daha fazla askeri hava aracına sahip konumda.

TALİBAN'IN ELİNDEKİ ABD SİLAHLARI

Öte yandan Taliban'ın elinde şu an 208 uçak ve 4,700 Humvee de dahil olmak üzere 75.000 araç olduğu düşünülüyor. Taliban’ın eline geçen teçhizat arasında Black Hawk helikopterleri ve A-29 Super Tucano saldırı uçağı bulunuyor.

Uzmanlar, gelişmiş hava araçlarının eğitim olmadan kullanılmasının mümkün olmadığını belirtirken, Taliban’ın Amerikan teçhizatını ele geçirmesinin önemli bir propaganda aracı olduğuna dikkati çekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...