Tgrt Haber
22 Ocak 2022 21:57

Taliban’ın Avrupa’ya ilk resmi ziyareti Norveç’e

Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele almasının ardından Avrupa’ya ilk ziyaretini Norveç’in başkenti Oslo’ya yapacağı öğrenildi.

Taliban’ın Avrupa’ya ilk resmi ziyareti Norveç’e
Taliban,Norveç

Afganistan’da kontrolü ele geçiren Taliban ilk Avrupa’ya ziyaretini yarın gerçekleştirecek. Taliban heyeti 23-25 Ocak tarihleri arasında Norveç’in başkenti Oslo’da Batılı yetkililerle insan hakları ve insani yardım konusunda görüşmelerde bulunacak. 

ÇOK SAYIDA TEMSİLCİ İLE BİR ARAYA GELECEK

Taliban heyetine Dışişleri Bakanı Vekili Amir Khan Muttaqi’nin liderlik ettiği belirtilirken, heyetin Norveçli yetkililerin yanı sıra Avrupa Birliği (AB), ABD ve Arap ülkelerinin temsilcileri ile bir araya gelmesi bekleniyor. 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Qahar Balkhi yaptığı açıklamada, “Dışişleri Bakanı Amir Khan Muttaqi liderliğindeki kıdemli Afganistan İslam Emirliği heyeti, söz konusu ülkenin özel bir uçuşuyla Norveç'e gitti ve çeşitli ülkelerin temsilcileri ve Afganların katılımıyla insani yardım, siyasi, eğitim ve ekonomik konular hakkında görüşmeler yapılacak” dedi.

Taliban’ın Avrupa’ya ilk resmi ziyareti Norveç’e

Taliban’ın Avrupa’ya ilk resmi ziyareti Norveç’e

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...