Tgrt Haber
28 Ağustos 2021 00:19

Taliban’ın Kabil Havalimanını kontrol ettiği iddiasını Pentagon yalanlandı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirilen saldırılar sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybederken Taliban’ın Kabil Havalimanı’nın kontrolünü ele aldığı iddia edildi. Pentagon yaptığı açıklamada ise iddiaları yalanladı.

Taliban’ın Kabil Havalimanını kontrol ettiği iddiasını Pentagon yalanlandı
Taliban,Kabil Havalimanı,Pentagon

Afganistan’da 20 yıllık aranın ardından Taliban’ın yönetimi tekrar ele alması ile birlikte çok sayıda kişi Afganistan’ı terk etmeye devam ediyor. Kabil Havalimanı’nda oluşan yoğunluk ile binlerce kişi tahliye edilmeyi bekliyor. Tahliyeler sürerken terör örgütü DEAŞ tarafından yapılan saldırılar sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi öldü. Saldırıya dünyanın farklı noktalarında tepkiler yükseldi.  Saldırılar da çalışmalara engel olmadı ve Kabil Havalimanı’ndan tahliyeler gün boyu devam etti. 

"AMERİKALILAR SİNYAL VERMESİ GEREKİYOR"

ABD’nin Afganistan’dan son çekilme süreci olarak belirledi 31 Ağustos tarihi yaklaşırken Üst düzey Taliban yetkilileri, Taliban’ın ABD güçlerinin çekilmesinin ardından Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın kontrolünü ele almaya hazır olduğunu açıkladı. Yetkililer, ABD güçlerinin kaldığı küçük bir alan dışında Taliban’ın havalimanının çoğunu ele geçirdiğini belirterek, Taliban’ın tam kontrolü ele almaya hazır olduğunu belirterek, "Bu sadece biraz daha zaman meselesi" dedi. Yetkililer, "Amerikalılar ayrılır ayrılmaz bize sinyali vermeleri gerekiyor ve sonra biz devralacağız" ifadelerini kullanarak, "Bu, bu hafta sonu yapılabilir" dedi.

PENTAGON’DAN JET AÇIKLAMA

Pentagon Sözcüsü John Kirby, bir grup gazeteciye Taliban'ın Kabil Havalimanına girerek giriş kapılarında kontrolü sağladığı iddialarına ilişkin konuştu. Kirby, "Taliban Kabil Uluslararası Havalimanına girmedi ve kapıların kontrolünü sağlamadı. Bu haberler doğru değil." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...