Tgrt Haber
30 Ağustos 2021 09:31

Taliban üyesini konuk alan kadın gazetecinin akıbeti belli oldu

Taliban'ın Afganistan'daki yönetimi ele geçirmesinin ardından Taliban üyesiyle beraber televizyona çıkan Afgan gazeteci kadının akıbeti ortaya çıktı.

Taliban üyesini konuk alan kadın gazetecinin akıbeti belli oldu
afganistan,taliban,gazeteci

ABD'nin Afganistan'dan ayrılacağını duyurmasıyla harekete geçen Taliban, merkez vilayetlerin ardından 15 Ağustos günü Kabil'e girdi ve yönetimi ele geçirdi. Afganistan yönetiminin Taliban'a geçmesiyle neredeyse tüm dünya harekete geçti ve ülkeden tahliyeler başladı. Kendilerini güvende hissetmeyen, Taliban'dan korkan binlerce kişi Kabil Havailmanı ve sınırlara akın etti, ülkeyi terk etti. 

Taliban, 'Ilımlı' açıklamalar yapsa da binlerce Afgan'ın içindeki korku dinmedi, özellikle kadınların endişesi arttı. Taliban bu endişeyi dindirmek adına Beheshta Arghand isimli Afgan kadın gazeteciyle beraber programa çıktı. TOLO News kanalında yayımlanan bu program, dünyanın farklı noktalarında manşet oldu, Afgan gazeteciyi herkes konuştu.

Taliban üyesini konuk alan kadın gazetecinin akıbeti belli oldu

Arghand, Taliban'la yaptığı bu programın ardından da Taliban suikast girişiminden sağ kurtulan aktivist Malala Yousafzai ile söyleşi yaptı. Bu görüşmeleriyle tüm dikkatleri üzerine çeken gazetecinin şimdilerde nerede olduğu ise ortaya çıktı. Arghand, Taliban'ın ılımlı mesajlarına rağmen Afganistan'da kendisini güvende hissetmedi. CNN International'ın haberine göre, Arghand ülkeyi terk etti.

''Ülkeyi terk ettim çünkü milyonlarca insan gibi ben de Taliban'dan korkuyorum'' diyen Arghand, Taliban'la programa çıkması konusunda ise ''Bunu Afgan kadınlar için yaptım'' dedi.

Taliban üyesini konuk alan kadın gazetecinin akıbeti belli oldu

Taliban'ın suikast girişiminden kurtulan Yousafzai ile röportaj yaptıktan sonra ise ülkeyi terk ettiğini açıkladı. Arghand, birkaç aile üyesiyle beraber Katar Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla tahliye olduğunu söyledi.

Fakat Taliban'ın sözlerini tutması durumunda yeniden Afganistan'a dönebileceğini söyleyen Arghand, ''Taliban söylediklerini uygular ve durum düzelirse ülkeme geri döneceğim ve ülkem için, halkım için çalışacağım'' dedi.

TOLO'nun sahibi Saad Mohseni ise ''Neredeyse tüm tanınmış muhabirlerimiz ve gazetecilerimiz ayrıldı'' sözleri ile ülkedeki son durumu özetledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...