Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ağustos 2015 20:10

Tarihi yelkenliler Londra'dan geçti

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Thames nehri kıyısında kurulu Greenwich semtinden tarihi yelkenlilerin geçişi renkli görüntüler oluşturdu

Tarihi yelkenliler Londra'dan geçti
londra, ingiltere,

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Greenwich Tall Ships Festival", her yaş grubundan birçok kişinin ilgisini çekiyor. Festival için dünyanın farklı ülkelerinden Londra'ya gelen 13 tarihi yelkenli gemi, Greenwich ile Woolwich semtleri arasındaki bölgede ünlü Thames nehrinde yelkenlerini açtı.Hem Londralılar hem de kenti ziyaret eden turistlerin yoğun ilgi gösterdiği festival kapsamında ziyaretçiler, bazıları 100 yaşının üzerinde olan yelkenlileri sadece kıyıdan izlemekle kalmıyor, ek ücret karşılığında tarihi yelkenlilerle nehirde seyahat fırsatı bulabiliyor.Londra'yı ziyaretinin ardından demir alan ve okyanusa açılmak üzere Greenwich'ten geçen bir kruvaziyerin yelkenlerini açarak ilerleyen tarihi gemilerle karşılaşması da ilgi çekici görüntülere yol açtı. Londra'nın 2012 yılında ev sahipliği yaptığı Olimpiyat Oyunları kapsamında başlatılan "Greenwich Tall Ships Festival" adlı organizasyonu geçen yıl 1 milyondan fazla kişi ziyaret etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...