Tgrt Haber
10 Aralık 2015 21:34

Taş attıkları için 5 çocuk gözaltına alındı

İsrail polisi Doğu Kudüs'te "taş attığı" gerekçesiyle, 13 ila 15 yaşlarındaki 5 çocuğu gözaltına aldı.

Taş attıkları için 5 çocuk gözaltına alındı
çocuklar, gözlaıt,

İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Samiri, yaptığı yazılı açıklamada, Kudüs'teki Babu'l Amud bölgesinde İsrail otobüsüne taş attığı gerekçesiyle 13 ve 14 yaşında iki kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

Açıklamada ayrıca Doğu Kudüs'teki et-Tur beldesinde 14 ila 15 yaşlarındaki 3 kişinin, İsrail aracına taş attığı gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi. Söz konusu "taş atma" olayında herhangi bir yaralanma olmadığı kaydedildi.

Öte yandan Batı Şeria'da kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin aracıyla çarpması sonucu 3 İsraillinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'deki resmi acil yardım ve kan bankası servisi Kızılkalkan (Magen David Adom) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Salfit kentindeki Beyt Arye Yahudi yerleşim birimi yakınlarında 3 İsraillinin araçla çarpılması sonucu yaralandığı ifade edildi.

Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu kaydedilen açıklamada, çarpan kişinin olay yerinden kaçtığı aktarıldı.

İsrail güçleri, Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlileri, sık sık evlerine baskınlar düzenleyerek çeşitli suçlamalarla gözaltına alıyor. Filistin Esirler Cemiyeti'nin verilerine göre, İsrail, ekim ayının başından bu yana yaşları 11 ile 14 arasında değişen 800 Filistinli çocuğu, 2000 yılından bu yana ise 8 bin 500 Filistinli çocuğu gözaltına aldı. Resmi rakamlara göre İsrail hapishanelerinde 6 bin 500 Filistinli tutuklu bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...