Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Mart 2021 22:07

Tatar: KKTC aşılamada ilk 10 ülke arasında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ülkede nüfusun yüzde 15’inin korona virüse karşı aşılandığını ve KKTC’nin dünya genelinde aşılama oranında ilk 10 ülke arasında yer aldığını açıkladı.

Tatar: KKTC aşılamada ilk 10 ülke arasında
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle sağlık çalışanlarını kutladığı ve korona virüse karşı ülkede devam eden aşı kampanyasına ilişkin bir mesaj paylaştı.

Korona virüs salgınıyla mücadelede ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlayan Tatar, salgın döneminde ülkede özveriyle ortaya konan sağlık mücadelesi ve dayanışmadan memnun olduğunu dile getirdi. Tatar mesajında, tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutlayarak, ülkede korona virüsle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Mesajda, tıp mesleğinin, Covid-19 salgını sürecinde bir kez daha önemi gösterdiği ifade edilerek, “Sağlık çalışanları başta olmak üzere halkımızın bu süreçte özveriyle ortaya koydukları sağlık mücadelesi ve dayanışma takdire şayandır. Bilim insanlarının tanı ve tedavi amaçlı geliştirdikleri yöntemlerin uygulanmasıyla KKTC’de de pandemi mücadelesinde önemli yol kat edilmiştir” denildi.

Tatar ayrıca, “Türk doktorları ve diğer sağlık çalışanlarının tıp bilimini yönlendiren gelişmelere kimi zaman öncülük edip kimi zaman da doğrudan büyük katkı sağladığına bu süreçte gururla şahit olduk. Türkiye’nin desteğiyle nüfusun yaklaşık yüzde 15’i aşılandı. KKTC bu oranla dünyada ilk 10 ülke arasında” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...