Tgrt Haber
20 Kasım 2021 17:21

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Maraş'ta klip çeken Elibol'a destek

(KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Maraş'ta çektiği klip dolayısıyla Rum kesiminde hedef gösterilen müzisyen Elibol'a destek verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Maraş'ta klip çeken Elibol'a destek
Nihayet Elibol,Ersin Tatar,Maraş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ekim 2020'de kademeli açılım süreci başlayan Kapalı Maraş'ta çektiği klip dolayısıyla Kıbrıs Rum kesiminden tehdide varan saldırılara maruz kalan müzisyen Nihayet Elibol'a desteklerini iletti. Tatar, Maraş'ta çektiği müzik klibi dolayısıyla Rum kesiminde hedef olan Kıbrıs Türkü müzisyen Elibol ile çevrim içi görüştü.

BAĞNAZ BİR ZİHNİYETİN SONUCU 

Elibol ve ekibini tebrik eden Tatar, klip nedeniyle Rum tarafından tehdit ve hakarete varan birçok saldırının bağnaz bir zihniyetin ürünü olduğunu belirtti.  Sanatçı tarafından çekilen eserin herhangi bir siyasi kaygı taşımadığını vurgulayan Tatar, çekim mekanının sırf Maraş olması dolayısıyla yapılan saldırıların herhangi bir mantıksal zemini bulunmadığını söyledi. 

TÜRK HAKI ELİBOL’UN YANINDA

Sanatın, evrensel bir dili olduğuna işaret eden Tatar, üretilen bir esere karşı bile tahammül edemeyen bu zihniyetin, gerek bölge gerekse dünya barışı önündeki en büyük tehdit olduğunun altını çizdi. "Sanata ve farklılıklara hoşgörü, uygar yaşamın en önemli olgularından biridir" diyen Tatar, “Elibol yalnız değildir. Cumhurbaşkanı olarak kendisi  ve Kıbrıs Türk halkı yanındadır” ifadelerini kullandı. Hoşgörü ve sağduyunun hüküm sürmesinin önemine dikkati çekerek Rumlara "itidal" çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, Nihayet Elibol’un çalışmalarının arkasında olduklarını belirtti.

Tatar, Maraş açılımıyla dünya insanlığına hizmet edildiğini, Rumlara Taşınmaz Mal Komisyonuna başvuru yapıp hak sahiplerine mülklerine dönme fırsatı sunduklarını dile getirdi. 

MÜZİSYEN ELİBOL'DAN TATAR'A TEŞEKKÜR

Elibol, Cumhurbaşkanı Tatar'a verdiği destek ve gösterdiği yakın alaka dolayısıyla teşekkür etti. Rumların yaptığı birçok şikayet nedeniyle parçanın yayından kaldırıldığını aktaran Elibol, yaşanan saldırılara anlam veremediğini ve bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...