Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Aralık 2015 03:46

Tataristan Cumhurbaşkanı, 'Türk halkı Tatarların kardeşi'

Tataristan Cumhurbaşkanı, ülkesi Rusya Federasyonu’na bağlı olmasına rağmen Çeçen lider gibi tavır almadı.

Tataristan Cumhurbaşkanı, 'Türk halkı Tatarların kardeşi'
tataristan, rusya

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmelerin kendileri için "sancılı" bir konu olduğunu belirtti, Türk halkının Tatarların dostu ve kardeşi olduğunu söyledi.

"AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ, AYNI DİLE MENSUBUZ"
Tataristan'ın Business-online internet sitesinin haberine göre, geleneksel yıllık basın toplantısında konuşan Minnihanov, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Moskova-Ankara arasında yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türk halkının, Tatarların dostu ve kardeşi olduğunun altını çizen Minnihanov, "Biz aynı dili konuşuyoruz ve aynı dine mensubuz" dedi.

"TÜRKİYE TATARİSTAN'A YATIRIM YAPIYOR"
Türk iş adamlarının Tataristan'daki yatırımlarına dikkati çeken Minnihanov, "1,5 milyar dolarlık yatırım yaptılar, çalışanlarının yüzde 95-98’i Tataristan ve Rusya vatandaşı olan modern fabrikaları var. Bu şirketler Rusya’da yerleşik" şeklinde konuştu.

"GÖRÜŞ AYRILIKLARIMIZ YOK"
Türk yatırımcılarla olan ilişkiler ve mevcut Türk yatırım ve projelerinin korunmasının önemini vurgulayan Minnihanov, bu konudaki çalışmaların yasalar çerçevesinde yürütüldüğünü, yatırımcılarla görüş ayrılıklarının olmadığını kaydetti.

Türkiye’nin sevilen tatil destinasyonu olduğunu da belirten Minnihanov, “Siyasi anlaşmazlıklar geçer. İlişkileri ve var olan projeleri korumak lazım” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...