Tgrt Haber
02 Şubat 2014 08:38

Tayland’da oy kullanma işlemi başladı

Tayland’da genel seçimler için oy kullanma işlemine başladı.

Tayland’da oy kullanma işlemi başladı
tayland,genel seçim oy kullanma,işlem,seçmen,

Başbakan Shinawatra’nın istifasını isteyen muhalif göstericiler ise bazı bölgelerde seçmenlerin önünü kesti ve pusulalarının merkezlere gitmesini engelledi.Tayland uzun süredir süren protestolar sonucu bugün sandığa gidiyor. Ülkenin her bölgesinde oy kullanma işlemleri başlarken muhalifler ise halen Başbakan Shinawatra’nın istifa etmesi için kampanyalara devam ediyor. Güvenlik güçleri her noktada önlemleri arttırırken muhalifler seçimi boykot edeceklerini belirtti. Yetkililer ise bazı oy kullanma noktalarında göstericilerin seçmenleri engellediğini ve pusulaların oy kullanma merkezlerine gitmesine engel olduklarını kaydetti. Buna rağmen birçok bölgede seçim sandıkları açılmış durumda bulunuyor.
Başbakan Yingluck ise korumalar işliğinde Bangkok’taki evinin yakınlarında oy kullandı. Yingluck, oy kullanma işlemi sırasında yaptığı açıklamada, “Bugün önemli bir gün. Tüm Tay halkını demokrasiyi desteklemek için oy kullanmaya davet ediyorum” dedi.Yetkililer seçim boyunca ülke çapında 130 bin görevlinin çalışacağını bunlardan 12 bininin başkent Bangkok’ta yer alacağı açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...