Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 May 2014 09:11

Tayland'da sıkıyönetim ilan edildi

Tayland'da aylardır devam eden siyasi kargaşanın ardından ordu, beklenmeyen bir girişimde bulunarak sıkıyönetim ilan etti.

Tayland'da sıkıyönetim ilan edildi
tayland, sıkıyönetim,

Tayland'da aylardır devam eden siyasi kargaşanın ardından ordu, beklenmeyen bir girişimde bulunarak sıkıyönetim ilan etti. Tayland Ordu Komutanı General Prayuth Chan-ocha, sabahın erken saatlerinde yaptığı açıklamada, sıkıyönetimin, "tüm taraflar için barışı ve düzeni yeniden tesis etmeyi amaçladığını" ve bunun bir darbe olmadığını söyledi. Sıkıyönetim ilanıyla Bangkok'taki ana geçiş noktalarını kontrol altına alan askerler, tüm televizyon kanallarından, sıkıyönetimi uygulamak için kurulan Barış Koruma Komuta Merkezi'nin açıklamalarını yayınlamasını istedi.  Hükümet yanlısı ve hükümet karşıtı 10 uydu kanalından yayınlarını durdurmaları istenirken, Barış Koruma Komuta Merkezi, siyasi taraflara gösteri yapmamaları çağrısında bulundu.
Sıkıyönetimle teknik olarak Niwatthamrong Boonsongpaisan başkanlığındaki sivil hükümetin görevinin başında olduğu, ordunun yalnızca ulusal güvenliğin sorumluluğunu devraldığı ifade ediliyor.  Tayland'da aylar süren hükümet karşıtı protestoların ardından Yinglak Şinavatra, 7 Mayıs'ta Anayasa Mahkemesi tarafından yetkisini kötüye kullanmaktan suçlu bulunarak başbakanlık görevinden alınmıştı. Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu da Şinavatra'nın görevini ihmal ettiğine ve Senato'da yargılanmasına karar vermişti. Yinglak'ın yerine geçici olarak, Başbakan Yardımcısı Niwatthamrong Boonsongpaisan getirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...