Tgrt Haber
08 Ağustos 2022 17:20 - Güncelleme : 08 Ağustos 2022 17:26

Tayvan’dan Çin'e misilleme: Yarın tatbikata başlayacak 

ABD’li Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan’ı ziyareti ile Çin’in üst üste günlerce yaptığı askeri tatbikatlara Tayvan’dan misilleme geldi. Tayvan yarın askeri tatbikatlara başlayacak. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Kırım Haber Ajansı
Tayvan’dan Çin'e misilleme: Yarın tatbikata başlayacak 
Tayvan,Tatbikat,Çin

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi geçen hafta Tayvan’ı ziyaret etmesi Çin-Tayvan arasındaki gerilimi artırmıştı.  Çin hükümeti günlerdir Tayvan’ı çevreleyen altı tatbikat bölgesinde gerçek mühimmatın ateşleneceğini duyurmuş ve tatbikatlar yapmıştı. Çin’e misilleme  olarak Tayvan ordusu harekete geçti. Tayvan, birliklerinin muharebe etkinliğini doğrulamak için Çin’e bakan kıyı şehri Pingtung’un Fenggang bölgesinde ağır topçu atış tatbikatı yapmak üzere 9-11 Ağustos 2022’de 78/155 obüs ve 6/120 havan topu fırlatacak.

ORDU KOMUTANLARI KATILACAK

Çin, 4 Ağustos’ta Tayvan’ın kuzey ve güney kısımlarında 11 Dongfeng serisi balistik füze fırlatmıştı. Tayvan, düşman tehdidi şiddetli olsa bile, milli ordunun muharebe hazırlık eğitimine devam ettiğini açıklayarak askeri savunmaya başlayacağını belirtti. Tayvan ordusu bugün, dördüncü muharebe bölgesinin 9-11 Ağustos’ta Pingtung’daki Fenggang Limanı’nda ağır topçu atış tatbikatı yapacağını, tatbikata 43. Topçu Komutanı, 333. Tugay, Hualien Savunma Komutanlığı, Doğu Bölge Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Departmanı katılacağını açıklayarak, mühimmat ateşlemek için 78/155 obüs ve 6/120 havan göndereceğini duyurdu.

CESARET TATBİKATI EYLÜL’DE 

Buna ek olarak, ordunun bu yılki ortak CESARET tatbikatını 5 Eylül’de Pingtung’da başlatması planlanıyor. AH-64E Apache saldırı helikopteri Kara birliklerine yardım etmek ve üstün ateş gücünün kullanımını simüle etmek için de gönderilecek. Son zamanlarda, ordu havacılık birlikleri hazırlık için Tayvan’ın Pingtung bölgesinde konuşlandırıldığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

 

Kaynak: Kırım Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...