Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ocak 2014 07:45

'Tehlikeli bölge'de güvenlik kontrolleri artırıldı

Almanya'nın Hamburg kentinde, Altona, Sankt Pauli ve Sternschanze ilçelerinin "tehlikeli bölge" ilan edilen bazı kısımlarında polis güvenlik kontrollerini arttırdı.

'Tehlikeli bölge'de güvenlik kontrolleri artırıldı
almanya, tehlikeli bölge, hamburg, altona, sankt pauli, sternschanze,

Hamburg polisi tarafından yapılan açıklamada ''tehlikeli bölge'' ilan edilen semtlerde dünden bu yana 263 kişinin kimlik kontrolünden geçirildiği, bunların 62'sine bölgeye giriş yasağı konulduğu, 1 kişinin de gözaltına alındığı ifade edildi. Şüpheliler üzerinde yapılan aramalarda maytap, kar maskesi ve demir sopalar bulunduğu bildirildi. Hamburg polisinin, aşırı sol grupların geçen hafta Davidwache karakoluna yaptıkları saldırının ardından Altona, Sankt Pauli ve Sternschanze adlı ilçelerinin bazı kısımlarını içine alan yerleri "tehlikeli bölge" ilan etmesiyle bu bölgelerde polis sayısının artırıldığı ve sürekli devriye gezildiği gözlendi. Alman Polis Sendikası (DPoIG) Hamburg Eyalet Teşkilatı Başkanı Joachim Lenders, Davidwache, karakoluna saldırıda bulunan faillerin yakalanması için verilecek para ödülünün 8 bin avrodan 10 bin avroya çıkarıldığını bildirdi. Öte yandan bazı yerlerin ''tehlikeli bölge'' ilan edilmesi Yeşiller Partisi, Sol Parti ve Hür Demokrat Parti (FDP) tarafından eleştirildi.
Sol Parti Hamburg Eyalet Meclis üyesi Christiane Schneider, polisin uygulamasını yasalara aykırı olduğunu iddia ederek buna karşı dava açıp açmayacaklarını hukuk kurmaylarına inceleteceklerini açıkladı. FDP'li siyasetçi Carl-Edgar Jarchow da uygulamanın ölçülü olup olmadığını incelediklerini bildirdi. Almanya'nın Hamburg kentinde 21 Aralık günü  "Rote Flora" adlı kültür merkezinin kapatılmasına tepki olarak aşırı sol gruplar tarafından düzenlenen yürüyüşte, polis ile göstericiler arasında çatışma yaşanmış, 120 polis ve 500'e yakın gösterici yaralanmıştı. Çatışmadan sonra geçen haftada 40 kadar eylemci, Davidwache adlı karakola saldırmış ve 3 polis memurunu ağır yaralamıştı. Bunun ardından  Hamburg polisi suça karşı mücadele etmek ve çalışanlarını korumak amacıyla dün söz konusu ilçelerin bazı kesimlerinde "tehlikeli bölge" oluşturulduğu açıklamıştı. Almanya'nınHamburg kentinde, Altona, Sankt Pauli ve Sternschanze ilçelerinin bazı kısımlarının "tehlikeli bölge" ilan edilmesinin ardından, olay çıkarmaya hazırlandıkları ileri sürülen yaklaşık 40 aşırı solcu polis tarafından gözaltına aldı. Akşam saatlerinde toplanan 60 kadar aşırı solcu, sloganlar atarak ''tehlikeli bölge"de dolaşmaya başladı. Geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, slogan atarak dolaşan gruptakileri uyardı. Uyarıya rağmen dağılmayan grubu çember içine alan polis, kimlik kontrolü yaptırmak istemeyenlerden oluşan yaklaşık 40 kişiyi tek tek otobüse bindirerek götürdü. Polis, şüphelilerin zarar vermemesi için otobüs içindeki acil cam kırmaya yarayan çekiçleri de aldı. Zanlılardan birinin üzerinden tuvalet fırçası çıktı.
Polis, ''tehlikeli bölge'' ilan edilen bölgede yoğun güvenlik önlemleri almaya devam ederken karakol önlerine yapılacak muhtemel saldırı için de özel donanımlı polisleri bekletiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...