Tgrt Haber
02 Haziran 2016 16:01

Tek ret oyu veren Alman vekil konuştu

Alman Federal Meclisi'nde, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısının oylamasında tek ret oyunu veren Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Bettina Kudla, Almanya dışındaki ülkelerde tarihi değerlendirmelerde bulunmanın Alman meclisinin görevi olmadığını belirtti.

Tek ret oyu veren Alman vekil konuştu
Alman vekil, ret oyu,

Mecliste yapılan oylamada neden ret oyu verdiği konusunda kişisel  internet sitesinden yazılı açıklama yapan Kudla, "Diğer ülkelerdeki olaylarla  ilgili tarihi değerlendirmelerde bulunmak, Alman Federal Meclisi'nin görevi  değildir. Tarihi olayların değerlendirilmesi söz konusu ülkelerin, bu durumda da  Türkiye Cumhuriyeti'nin sorumluluğundadır. Söz konusu karar tasarısı, anılan  soykırım değerlendirmelerine, örneğin tarihçileri kaynak göstermemektedir."  ifadelerini kullandı.

 Mecliste kabul edilen kararın ne gibi siyasi ve maddi sonuçlar  doğuracağının da bilinmediğini ifade eden Kudla, "Türkiye Cumhuriyeti ile olan  ilişkiler bu kararla zedelenecektir. AB ile Türkiye arasındaki sığınmacılarla  ilgili anlaşmanın uygulanması da zora girecektir. Bu, ilticacılarla sığınmacılar  konusunda Avrupa'da ortak çözümlerin zor bulunması sebebiyle de üzücü bir durum.  Türkiye Cumhuriyeti ile sığınmacılar konusunda varılan anlaşmanın bozulması  durumunda büyük insani sorunların yanı sıra Almanya için daha da fazla masraf  ortaya çıkacaktır." görüşüne yer verdi.

 Meclis kararında eski Alman İmparatorluğu'nun sorumluluğundan söz  edildiğini ancak bu sorumluluğun nelerden ibaret olduğunun belirtilmediğini de  kaydeden Kudla, Alman meclisinin günümüzde de birçok katliamdan haberi olduğuna  ancak Almanya'nın tüm çabalarına rağmen Suriye'deki katliamların  durdurulamadığına dikkati çekti.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...