Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ocak 2022 17:03

Teknelerin üzerine düşen dev kaya parçası faciasında ölü sayısı arttı

Brezilya'nın Minas Gerais eyaletinde, turistlerin gezinti yaptığı sırada teknelerin üzerine büyük bir kaya parçasının devrilmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a çıktı.

Teknelerin üzerine düşen dev kaya parçası faciasında ölü sayısı arttı
brezilya,tekne,kaya

Brezilya'nın Minas Gerais eyaletinde, turistlerin gezinti yaptığı teknelerin üzerine büyük bir kaya parçasının devrilmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. Minas Gerais İtfaiyesinden yapılan açıklamada, Capitolio kentinde büyük bir kaya parçasının turistleri taşıyan teknelerin üzerine düşmesi sonucu kaza yerinde kaybolan 3 kişiden birinin cesedine ulaşıldığı belirtilmişti.

Son olarak itfaiye, polis ve Brezilya Donanması tarafından yapılan arama-kurtarma çalışmaları sonucu kayıp 2 kişinin daha vücut parçalarına ulaşıldığı ve incelenmek üzere polis ekiplerine teslim edildiği duyuruldu.

Açıklamada, faciada kaybolan tüm kişilerin bulunduğu ifade edilerek, can kaybının 10’a yükseldiği ve hayatını kaybedenlerin cesetlerinin bulunması için çalışmaların devam ettiği aktarıldı. Yaralanan 32 kişiden 2’sinin hastanede tedavilerine devam edildiği belirtildi.

Teknelerin üzerine düşen dev kaya parçası faciasında ölü sayısı arttı
Öte yandan kayıp kişilerin kayanın doğrudan üstüne düştüğü Jesus isimli teknede bulunduğu duyurulmuştu.

NE OLMUŞTU?

Brezilya'nın güneydoğusundaki Minas Gerais eyaletine bağlı Capitolio kentinde bulunan Furnas Gölü'nde, turistlerin tekne gezintisi yaptığı sırada dev bir kaya parçası oradan geçen teknelerin üzerine devrilmişti.

Görüntüleri sosyal medyada hızla yayılan kazaya neyin sebep olduğu henüz belirlenemedi. Uzmanlar kayanın Minas Gerais'in son günlerde şiddetli sağanaklara maruz kalmasının tetiklediği erozyon nedeniyle düştüğünü tahmin ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...