Tgrt Haber
12 Ekim 2021 09:10

Teksas'da şirketlere Covid-19 aşısı yasağı: Zorunlu tutamayacaklar

ABD'nin Teksas eyaletinde özel şirketler de dahil olmak üzere herhangi bir kurumun çalışanlarını veya müşterilerini Covid-19 aşısı olmaya zorlaması yasaklandı.

Teksas'da şirketlere Covid-19 aşısı yasağı: Zorunlu tutamayacaklar
teksas,aşı,koronavirüs,covid-19

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde bazı şirketler ve kurumlar Covid-19 aşısı olmayan çalışanlarını işten uzaklaştırdı ve aşı olmayan müşterilerini kabul etmeyeceklerini açıkladı. Valilik bu kararın önüne geçti. Özel şirketler de dahil olmak üzere herhangi bir kurum, Covid-19 aşısı olmayan çalışanlarını ya da müşterilerini aşı olmaya zorlayamayacak. 

''AŞI HER ZAMAN İSTEĞE BAĞLI KALMALI''

Teksas Valisi Greg Abbott'ın, imzaladığı kararnamede şu ifadeler yer aldı:

''Teksas’ta hiçbir kurum, aşı olmaya dini, tıbbi veya önceden Covid-19 geçirmiş olması gibi herhangi bir nedenle karşı çıkan çalışanı ya da müşterisini Kovid-19 aşısı olmaya mecbur bırakamaz.''

Kendisi aşı olduktan sonra Covid-19’a yakalanan Abbott, kararnamede Teksaslıların aşı olmaya teşvik edilmesini savunurken, aşının her zaman isteğe bağlı kalması gerektiğini vurguladı.

Teksas'da şirketlere Covid-19 aşısı yasağı: Zorunlu tutamayacaklar

ŞİRKETLER FEDERAL KURALLARA UYACAK

Öte yandan ABD’de Biden yönetimi 100’den fazla çalışanı olan şirketlerin çalışanlarına aşı veya haftalık test zorunluluğu getirmesi kuralını uygulamaya koymaya hazırlanırken, Teksas merkezli American Airlines ve Southwest Airlines gibi büyük şirketler federal kurallara uyacaklarını açıkladı.

Abbott daha önce eyalet ve yerel yönetimlerin aşıyı zorunlu tutmasını yasaklamış ancak özel şirketlerle ilgili bir düzenlemeye gitmemişti. Montana eyaleti de işverenlerin çalışanlarına aşıyı zorunlu tutmasını kanunen engellemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...