Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2015 10:58

Tel Abyad sessizliğe gömüldü

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Haseke kentine bağlı Tel Abyad bölgesi, Kürt grupların hakimiyet sağlamasının ardından sessizliğe gömüldü.

Tel Abyad sessizliğe gömüldü
Tel Abyad, Tel Abyad bölgesi,

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonrası bölgede yaşayan Suriyelilerin Türkiye'ye sığınmasının ardından Tel Abyad'a yerleşen Kürt grupların hakimiyetine geçen kentte gün sakin başladı.Bölgenin hakim noktalarına dün bayrak asan Kürt gruplar, gümrük binasına yaklaşık 7 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde büyük bir bayrak daha astı.Akçakale'den, Tel Abyad'daki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve terör örgütü DAEŞ'e ait bayraklar görülüyor. Güvenlik güçlerinin bölgede aldığı önlemler sürüyor.

"15 günde 20 bin 997 kişinin kaydı yapıldı"

Öte yandan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, Tel Abyad'ın doğu ve güneyindeki çatışmaların yoğunlaşmasının ardından "şartlı mülteci" olma isteyen Suriyelilerin gruplar halinde Akçakale sınırından Türkiye'ye alınmasına karar verildi.Söz konusu bölgeden son 15 günde Türkiye'ye 20 bin 997 kişinin giriş yaptığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bölgede insani dramın başlamasının ardından sığınmacı alımı yapılmıştır. Alımı yapılan Suriyelilerin kaydı, gıda ihtiyacı sağlık bakanlığı ve AFAD tarafından Türk Kızılayı, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri koordinesiyle yapıldı. Son 15 günde 20 bin 997 kişinin kaydı yapılmıştır. Ayrıca aynı bölgeden Irak'tan geldiği öğrenilen 2 bin 138 kişi daha ülkemize girişi yapılmıştır. Sığınmacıların 6 bin 754'ü erkek, 6 bin 95'i kadın, 10 bin 286'sı ise çocuklardan oluşmaktadır. Sığınmacılardan isteyenlerin yakınlarının yanına kimsesi olmayanlardan ise bin 210'u Mardin Derik'teki 94'ü ise Suruç ilçesindeki AFAD kamplarına yerleştirildi."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...