Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Aralık 2014 17:27

Telefonunu izinsiz şarj etti, işten kovuldu

Danimarka'da bir restoranda iki yıldır stajyer aşçı olarak çalışan Tobias Koch (19), mesai saatinde cep telefonunu izinsiz şarj edince 'elektrik çalmak'la suçlanarak kovuldu.

Telefonunu izinsiz şarj etti, işten kovuldu
danimarka, telefon, izinsiz şarj,

Danimarka’nın Aalborg kentindeki Sans adlı bir restoranda aşçı olmak için iki yıldır stajyer olarak çalışan Tobias Koch (19), mesai saatinde cep telefonunu izinsiz şarj ettiği için işten kovuldu. Milliyet gazetesinden İrfan Kurtulmuş'un haberine göre, Koch aynı zamanda elektrik çalmakla suçlandı. Geçtiğimiz Perşembe akşamı çalıştığı sırada işyerinden aniden uzaklaştırılan Koch’a, gerekçe olarak işyerinin bir prizini izinsiz olarak kullanarak telefonunu şarj etmesi ve elektrik çalması gösterildi. Genç stajyer gerekçeyi duyunca şaşkına döndü. Restoranda stajyer olarak çalışan Koch’un bağlı bulunduğu Özel Servis-Hotel ve Restoranlar Sendikası 3F’nin Başkan Yardımcısı Kurt Frederiksen de olaya tepki gösterdi.
‘TUVALETTEN SU ÇALMAK GİBİ’
Frederiksen, stajyere maaş vermesi gereken işyerinin bu bahaneyi uydurarak maaş ödemekten kurtulmak için genç adamı işten çıkardığını öne sürdü. Sendika ve Koch, işverenin polise elektrik hırsızlığı yapıldığına dair suç duyurusunda bulunmasını istedi. Sendika, elektrik hırsızlığı suçlamasının tuvaletten su çalmak gibi saçma bir suçlama olacağını belirtti. Restoranın sahibi Lasse Holst ise aldıkları kararı savundu. Facebook hesabına konuyla ilgili bir yazı yazan Holst, genç stajyerin cep telefonunu şarj ettiği için işten çıkarıldığını doğruladı. Ancak restoran sahibi, Koch’la anlaşamadıklarını ve stajına başka yerde devam etmesi için iki ayrı yer bulduklarını ekledi. Holst, stajyerin bulunan yeni yerlerde çalışmayı kabul etmediğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...