Tgrt Haber
05 Haziran 2022 11:16 - Güncelleme : 05 Haziran 2022 11:26

Terör örgütü sempatizanı İsveçli vekil Amineh Kakabaveh ilk kez konuştu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır ithamlarda bulundu

Türkiye’nin İsveç’ten iadesini istediği PKK terör örgütü sempatizanı Amineh Kakabaveh ABD merkezli yayın kuruluşu Voice Of America’ya röportaj verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır ithamlarda bulunan Kakabaveh, terör örgütü PKK/YPG/YPJ/PYD’yi özgürük savaşçısı olarak tanımladı. İsveç'in Türkiye'ye boyun eğmemesi gerektiğini söyleyen Kakabaveh ayrıca sınır dışı operasyonları işgal olarak tanımlayarak teröristleri desteğini bir kez daha dile getirdi

Terör örgütü sempatizanı İsveçli vekil Amineh Kakabaveh ilk kez konuştu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır ithamlarda bulundu
isveç,Amineh Kakabaveh,erdoğan

Rusya’nın saldırgan tutumuna sonrası İsveç NATO’ya üye olmak için harekete geçti. Ancak İsveç’in terör örgütü PKK/YPG’ye olan desteği ve terör destekçilerinin ülkelerinde rahatça faaliyetlerde bulundurması Türkiye tarafından bir kez daha sert dille eleştirildi. NATO’ya üye olmak isteyen İsveç’e “Terör örgütüne mesafe koy” mesajı veren Ankara ayrıca İsveç’in NATO üyelik sürecinde veto hakkını kullanacağını duyurdu. Türkiye’nin çıkışı sonrasında dünyanın farklı noktalarından peş peşe açıklama geldi. İsveç ve Finlandiya heyetlerinin ziyaretlerinde de somut atım atmaması görüşmeleri tıkadı.

İSVEÇLİ VEKİL KAKABAVEH ERDOĞAN’I HEDEF ALDI

Teröristlerin iadesine olumsuz cevap veren İsveç yönetimine tepkiler yükselirken terör örgütüne desteği ile bilinen İsveçli vekil Amineh Kakabaveh skandal açıklamalarda bulundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarında sıkça bahsettiği Kakabaveh, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır ithamlarda bulunurken terör örgütü PKK/YPG/PYD/YPJ’yi ise özgürlük savaşçıları olarak tanımladı.

Terör örgütü sempatizanı İsveçli vekil Amineh Kakabaveh ilk kez konuştu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır ithamlarda bulundu

TERÖRİSTLERİ AÇIKÇA SAVUNDU

Amerikan merkezli yayın kuruluşu olan Voice of America’ya konuşan Amineh Kakabaveh, “Erdoğan, işine gelmeyeni terörist olmakla suçluyor” dedi. Kendisinin İran Kürdü ve İsveç vatandaşı olduğunu söyleyen Kakabaveh, “Erdoğan, sırf Kürt haklarını savunduğum için bana terörist diyor. Ben Suriye’nin kuzeyindeki yapılanmayı da destekliyorum” dedi.

SINIR ÖTESİ OPERASYONLARI ELEŞTİRDİ

Türkiye’nin sınırındaki güvenliği sağlamak için yaptığı operasyonlar karşı çıkan ve “Erdoğan barbarca saldırılar yapıyor” diyen Kakabaveh, “Erdoğan tıpkı Putin gibi. Birebir aynı. Erdoğan, işine gelmeyen herkese, özellikle Kürtlere terörist diyor. Parlamentomuz, Erdoğan’ın isteklerini yerine getirmemeli” ifadelerini kullandı. İsveç hükümetine çağrıda bulunan Kakabaveh, Türkiye’ye karşı sessiz kalınmaması gerektiğini söylerken NATO silahları ile işgal yapıldığını iddia etti.

TERÖR ÖRGÜTÜNE DAHA FAZLA DESTEK SÖZÜ ALDI

Adalet Bakanı'nın geçer oy alması için tek bir oy yeterken bağımsız olarak parlamentoda yer alan Kakabaveh'in oyu ile birlikte İsveç'te hükümet düşmekten kurtulabilir. ABD merkezli Bloomberg'de yer alan haberde ise Kakabaveh'in kabineye destek vermesi sözüne karşılık Andersson'un partisinin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye daha fazla destek sözü aldığını da aktardı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kakabaveh, “Eğer anlaşmamız netleşirse ben bu güvensizlik oylamasına destek vermeyeceğim. Şu an hükümetten yanıt bekliyorum” dedi. Salı günü yapılacak oylamanın ülke siyasetinin yanı sıra  uluslararası ilişkiler için de kritik bir öneme sahip olacağı belirtiliyor.

Kaynak: VOA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...