Tgrt Haber
30 May 2014 13:45

Terör örgütünün Suriye'deki çocukları da kaçırdığı iddia edildi

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi Politbüro üyesi Cuma, Rojava'dan 12 yaşındaki kız çocuklarını PYD'nin zorla götürdüğüne dair ellerinde kesin bilgiler olduğunu söyledi.

Terör örgütünün Suriye'deki çocukları da kaçırdığı iddia edildi
Terör örgütü, suriye, kaçırılan çocuklar,

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi Politbüro üyesi Mustafa Cuma, PKK'nın kaçırdığı çocukların bir kısmını, Suriye'deki askeri kampta eğittiğini ileri sürerek, "Bu çocukları, Irak Şam İslam Devleti'ne karşı yürütülen savaşta kullanmaları uzak bir ihtimal değildir" dedi. Cuma, siyasi çalışmalarını yürüttüğü Irak'ın Erbil kentinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye'den dağa götürülen çocukların bir kısmının Rojava'ya (Suriye'nin kuzeyi) götürüldüğünü biliyoruz. Bu çocuklar, hem Kandil hem de Rojava’daki kamplarda silahlı eğitim alıyor. Zira her iki bölgede de PKK'nın askeri kampları var. PYD, PKK’nın bir parçasıdır, yani birdirler. Bu çocukları, Suriye'de, Irak Şam İslam Devleti'ne karşı yürütülen savaşta kullanmaları uzak bir ihtimal değildir" dedi. Suriye'den de çok sayıda çocuğun PKK ve YPG kadrolarına alındığını aktaran Cuma, şunları söyledi:
"Elimizde PYD’nin, Rojava halkından 12 yaşındaki kız çocukları zorla götürdüğüne dair kesin bilgi ve belgeler var. Bu çocuklar, diğer muhalif gruplarla savaşta kullanılıyor. Oysa bu çocukların silah tutması yasaktır. Bütün dünyada geçerli kural savaşacak kişinin 18 yaşın üstünde olmasıdır." Cuma, Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen annelerin eylemleriyle ilgili ise "Çocuklar, ailelerine teslim edilmelidir. Çatışmanın olmadığı, çözüm sürecinin başarılı bir şekilde devam ettiği bir ortamda PKK'nın çocukları kaçırarak gerginliği artırması doğru değildir. Amaç barış olmalıdır" diye konuştu.  
Suriye Kürt Demokrat Partisi (El Parti) Sözcüsü Nuri Brimo da PKK ve YPG saflarında savaşanların çoğunun 18 yaşın altında olduğunu belirterek, "Bunların insan gücü 12, 15 ve 16 yaşındaki çocuklardır. Türkiye, Suriye ve Irak'tan getirilen çocukların eline silah veriliyor" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...