Tgrt Haber
20 Mart 2015 13:14

Teröre karşı yeni birlik kuruluyor

Almanya, son yıllarda artan terör tehdidine karşı yeni bir güvenlik gücü kurmaya hazırlanıyor.

Teröre karşı yeni birlik kuruluyor
terör

Frankfurter Allgemeine “rbb İnforadio”ya dayanarak verdiği haberde, Federal Polis Teşkilatına bağlı olarak yeni kurulacak birimin, çevik kuvvet ile GSG9 özel birliği arasındaki boşluğu dolduracağı kaydedildi. Yeni kurulacak birliğin, GSG9’dan farklı olarak, normal polisiye olaylarda da kullanılacağı belirtiliyor.

SİYASİLERDEN DESTEK

Böyle bir birliğin kurulmasını desteklediğini belirten Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann (CSU),”Paris’te yaşanan korkunç terör saldırılarını göz önünde tutarak, Almanya’da polis teşkilatını daha iyi düzenlemeliyiz” ifadelerini kullandı. Herrmann, ağır silahlar kullanan teöristlere karşı polisin yetersiz kaldığını söyledi. Federal Parlamento üyesi CDU’lu Armin Schuster de yeni bir birim kurulmasını destekleyenler arasında. “Teröre karşı güçlü polis birimleri oluşturulmasını destekliyorum” diyen Schuster, bunun gerekli olduğunu söyledi.
BÜTÇE ARTTIRILMIŞTI

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière (CDU), Salı günü yaptığı açıklamada teröre karşı emniyet güçlerini güçlendirmek istediklerini duyurmuştu. Bu bağlamda Federal Polis, Federal Asayiş Dairesi ve Anayasayı Koruma Teşkilatı’na 750 kişilik yeni kadro açılmış, 328 milyon Euro da ek bütçe verilmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...