Tgrt Haber
03 Kasım 2021 09:53

Teröristler birbirlerine bombalı saldırı yapıp suikast düzenliyor

Terör örgütü YPG'nin sözde lideri Şahin Cilo'nun yerine bir başka teröristin getirilmesi, terör örgütünün içinde çatışmaya dönüştü. Teröristler birbirlerine bombalı saldırı yapıp suikast düzenliyor.

Teröristler birbirlerine bombalı saldırı yapıp suikast düzenliyor
kandil,kamışlı,pkk,terör,terör örgütü,suriye

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin sözde komutanlığını yürüten Şahin Cilo’yu PKK elebaşları devre dışı bıraktı. Salih Müslim’e yakın bir kaynağın Türkiye gazetesine verdiği bilgiye göre; Şahin Cilo gözetim altında tutuluyor ve sözde Halk Savunma Birlikleri ile örgütsel bağı kesildi. "PKK kuruluş felsefesine ihanet etti, ABD köpeği oldu" sözleriyle PKK elebaşlarından Cemil Bayık’ın aforoz ettiği Şahin’in yerine Serhat kod adlı teröristin getirilmesi gerginliği zirve noktasına taşıdı.

TERÖRİSTLER BİRBİRLERİNE BOMBALI SALDIRI YAPIP SUİKAST DÜZENLİYOR

Örgüt içerisinde yaşanan kavganın tasfiye ve infazları da beraberinde getirdiğini söyleyen Suriye Millî Ordusu Komutanlarından General Ziyad Hacı Ubeyd, son dönem Haseke, Rakka, Menbiç ve Deyr ez-Zor’da örgüt üst düzey isimlerine yapılan bombalı saldırı ve suikastlara dikkat çekti. Öte yandan operasyon takviminin işlediğini ve sahada hazırlığın en üst düzeyde sürdüğünü belirtirken Suriye Millî Ordu Sözcüsü Yusuf Hamud "İşgalci teröristleri Suriye’den sürüp çıkaracağız. Hepsini Kandil’e kadar kovalama kararlılığındayız" diye konuştu.

KANDİL'İN KOMİSYONU KESİLDİ

PKK terör örgütü, 2015 yılından bu yana Suriye petrollerinin yüzde 85’lik kısmını elinde bulundururken son 8 aylık dilimde Kandil’in payına ciddi miktarda kısıtlama getirdi. Bu durum Kandil’e “ABD’nin tasarrufu” olarak yansıtıldı. Yaşanan gelişme üzerine terör merkezli Kandil, İran ile işbirliğine gitti. Koniko ve Hak el Omar petrol kuyuları başta olmak üzere birçok noktada sabotaj girişiminde bulundu bölgede faaliyet yürüten Delta Crescent Energy isimli Amerikan petrol şirketinin çalışma süresinin Biden yönetimi tarafından uzatılmaması da Kandil-İran ittifakının kazanımı olarak yorumlandı. Bu sonuç üzerine PKK terör örgütü yeniden Şam seçeneğine yöneldi.

PKK elebaşlarından Cemil Bayık, geçtiğimiz günlerde Lübnan’ın El Nahar gazetesine konuştu. İran ve Şam ile olan ilişkilerinin hayati önem arz ettiğine vurgu yapan PKK elebaşı Bayık, PYD-YPG’nin varlığını Öcalan’a borçlu olduğunu söyleyerek Suriye denkleminde esas adresin Kandil olduğunu hatırlattı.

Teröristler birbirlerine bombalı saldırı yapıp suikast düzenliyor

Sözde Halk Savunma Birlikleri ile örgütsel bağı kesilen Şahin Cilo’nun (sağda) yerine Serhat kod adlı terörist getirildi.

KAMIŞLI, MUHATAP DEĞİL

Salih Müslüm’e yakın kaynak Türkiye gazetesi ile paylaştığı bilgide, “ABD’nin Şahin Cilo'ya KDP-KYB gerginliğinde ara bulucu rolü vermesi Kandil’de büyük rahatsızlık oluşturdu. Ayrıca Kamışlı, Deyr ez-Zor ve Haseke’de Şii militanlara karşı PKK istihbaratının yürüttüğü faaliyetler, ABD ile yapılan tatbikatlar ve Şii milis üslerine ilişkin Amerikan tarafına verilen destekten de rahatsız. PYD’nin bazı konularda kendilerinin onayı olmadan kararlar aldığını düşünüyorlar. Bu nedenle son dönem İlham Ahmed’i Elder Halil ile Şahin Cilo'yu da Mahmut Berhudan ile dengelemeye çalışıyorlardı. Kandil’in tavrı bu noktada çok net. PYD’ye verilecek statü ile kendilerinin saf dışı edilmesine izin vermeyecekler" ifadelerine yer verdi.

RUS SAVAŞ UÇAKLARINDAN DEVRİYE UÇUŞU

Terör örgütünün işgali altındaki yerlere bir süredir yapılması planlanan operasyon hazırlıkları devam ederken, bir gelişme de El-Bab'da yaşandı. Rus savaş uçaklarının gün içerisinde bir dizi devriye uçuşu yaptığı El-Bab semalarında kısa süre sonra Rus helikopterleri görüldü. Rus helikopterlerin Cebeli Şeyh’te bulunan TSK askerî üssüne indiği, Hımeymim’den askerî heyet taşıdığı ve Türkiye ile operasyona ilişkin görüşme yaptığı rapor edildi. Operasyon hazırlıklarına ilişkin yaptığı açıklamada SMO Sözcüsü Yusuf Hamud, kapsamlı bir harekât vurgusu yaparken Ziyad Hacı Ubeyd, aylardır savaş tatbikatı yaptıklarını ve bugünlere hazırlandıklarını hatırlattı.

5 TÜRK GENERAL SINIRDA

Tel Temir, Menbiç, Ayn el-Arab ve Tel Rifat bölgelerinde asker, füze, tank ve mühimmat sevkiyatı sürerken 5 Türk generali Suriye sınırına geldi. Muhalif grup komutanları ile harekât planı yeniden masaya yatırıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...