Tgrt Haber
14 Eylül 2021 14:05

The Economist: Türkiye Müslüman olduğu için AB'ye alınmayacak

İngiliz The Economist dergisinde Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne neden alınmadığına dair bir yazı yayımlandı. The Economist, Türkiye'nin Müslüman bir ülke olması nedeniyle Avrupa Birliği'ne alınmadığını iddia etti.

The Economist: Türkiye Müslüman olduğu için AB'ye alınmayacak
türkiye,avrupa birliği

Uzun yıllardır süre gelen 'Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi konusunda İngiliz dergisi The Economist ilginç bir yazıya imza attı. Londra merkezli dergideki yazıda Türkiye'nin uzun yıllar devam eden Avrupa Birliği süreci değerlendirildi ve neden kabul edilmediğine dair bir iddia ortaya atıldı.

The Economist: Türkiye Müslüman olduğu için AB'ye alınmayacak

Türkiye'nin Müslüman bir ülke olması nedeniyle Avrupa Birliği'ne üye olmasının istenmediği yazıldı. The Economist'te konuya ilişkin şu ifadeler yer aldı:

''Avrupalıların çoğu Brüksel'de büyük bir Müslüman ulus istemiyor. Pek çok Avrupalı seçmen, böyle bir ulusun AB'ye katılması ihtimaline korkuyla bakıyor. Dolayısıyla, demokratik yeterliliği ne olursa olsun AB'nin Türkiye'yi kabul etmeme ihtimali var. Bunun işaretleri, 2005 yılındaki üyelik müzakerelerinin başlangıcından beri mevcuttu.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...