Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Mart 2019 18:12

Theresa May, Brexit için üç aylık erteleme istedi

İngiltere Başbakanı Theresa May, AB'den Brexit'in 30 Haziran'a ertelenmesini istedi.

Theresa May, Brexit için üç aylık erteleme istedi
theresa may,,brexit,,ab,

İngiltere Başbakan Theresa May Avrupa Birliği'nden Brexit'in kısa süreli ertelenmesini talep edecek.

İngiltere'nin AB'den ayrılmasını oylamasından yaklaşık üç yıl sonra, İngiliz politikacılar hâlâ dünyanın beşinci büyük ekonomisinin 1973'de katıldığı AB'den nasıl, ne zaman ayrılacağını hatta ayrılıp ayrılmaması gerektiği konusunda görüşüyorlar.

May 29 Mart çıkış tarihini iki yıl önce resmi Madde 50'ye uygun olarak belirlediğinde, "geri dönüş olmayacağını" söyledi, ancak parlamentonun AB ile uzlaştığı Brexit anlaşmasını onaylamayı reddetmesi hükümetini krize sürükledi.

Mektup yazacak
AB'den ayrılma tarihinden sadece dokuz gün önce, May Brexit'in kısa süreli ertelenmesi için Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'a mektup yazacak.

May'in Downing Street'teki ofisinde adının açıklanmaması koşuluyla konuşan bir kaynak May "uzun bir erteleme istemeyebilir" dedi. May, milletvekillerini, anlaşmasını üçüncü kez onaylamaması halinde Brexit'in 30 Haziran’dan sonraya uzatılması konusunda uyarmıştı.

AB liderlerinin May'in Brexit'in erteleme talebini Perşembe ve Cuma günü Brüksel'deki zirvede görüşmeleri bekleniyor.

Avrupa Komisyonu başkanı Jean-Claude Juncker, AB'nin İngiltere'ye yardım etmek için çok şey yaptığını ve daha fazla ileri gidemeyeceğini söyledi.

Juncker, Almanya’nın Deutschlandfunk radyosuna yaptığı açıklamada "Yeniden müzakere, yeni müzakere, mevcut verilenlere ek olarak hiçbir ek güvence olmayacak. Yoğun bir şekilde İngiltere'ye doğru adım attık, daha fazlası olamaz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...