Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Temmuz 2014 18:26

TİKA'dan Gazze'ye yardım eli

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), İsrail'in 8 gündür Gazze'ye sürdürdüğü saldırılarında zarar gören ailelere yardım için gıda kolileri dağıtmaya başladı.

TİKA'dan Gazze'ye yardım eli
tika, gazze, yardım,

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), İsrail'in 8 gündür Gazze'ye sürdürdüğü saldırılarında zarar gören ailelere yardım için gıda kolileri dağıtmaya başladı. TİKA'nın Gazze Temsilcisi Muhammed Mürteca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine İsrail saldırılarında zarar gören aileler için gıda kolileri dağıtmaya başladık" dedi. TİKA'nın 15 bin aileye 15 bin gıda kolisi dağıtacağını belirten Mürteca, söz konusu yardımların Vakıflar Bakanlığı'na bağlı Zekat Komitesi ile işbirliği halinde ihtiyaç sahiplerine, yetimlere ve evleri hedef olan kişilere ulaştırılacağını kaydetti. Mürteca ayrıca, TİKA'nın Gazze'deki hastanelere ve sağlık merkezlerine dağıtılmak üzere gerekli tıbbi malzemelerin satın alımına başladığını ifade etti. TİKA'nın dün de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine,  İsrail saldırılarına hedef olan Gazze'de su pompalarının çalıştırılması için 4 jeneratör yardımında bulunduğu açıklanmıştı. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, şu ana kadar 175 kişi öldü, bin 280 kişi yaralandı.
İİT Genel Sekreteri Medeni'den yardım çağrısı
Öte yandan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni, Gazze'ye yardım çağrısında bulundu. İİT'den yapılan açıklamada, Medeni'nin, "Uluslararası kuruluşlar ve insani yardım örgütleri Gazze'ye uygulanan zalimce saldırıların süratle durdurulması ve insani yardım malzemesi ulaştırılması konusunda harekete geçmelidir" ifadesine yer verildi. Gazze'nin acilen ilaca ihtiyacı olduğunu belirten Medeni, bölgedeki insani durumun çok kritik durumda olduğunu, yüzlerce kişinin şehit edildiğini ve yaralandığını hatırlattı. Yüzlerce evin yıkıldığına ve insanların evlerini terk etmek zorunda kaldığına değinen Medeni, bu durumun bir an önce sona ermesi için görüşmelere hız verdiklerini ifade etti. Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu. İsrail'in bu tarihten itibaren, Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 175 kişinin hayatını kaybettiği, bin 280 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...