Tgrt Haber
29 Haziran 2021 08:55

TikTok bir ülkede daha yasaklandı üstelik ikinci kez

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, Pakistan'da ikinci kez yasaklandı.

TikTok bir ülkede daha yasaklandı üstelik ikinci kez
tiktok,sosyal medya,pakistan

Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok'un 3 ay önce Pakistan'daki yasağı kalktı. Pakistan’da Sindh Yüksek Mahkemesi, yasağın kalkmasının üzerinden 3 ay geçtikton sonra ise yeniden ülke genelinde yasaklanmasına karar verdi.

Ahlaksız ve müstehcen içerikler nedeniyle mağdur bir vatandaşın TikTok’a karşı açtığı dava sonucu alınan kararda, TikTok'un çeşitli mahkemeler ve Pakistan Telekomünikasyon Ajansı (PTA) nezdinde müstehcen içerik yayınlayan hesapları engellemek için verdiği "sürekli taahhüt ve güvencelere" uymadığı belirtildi.

KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR

Davacı vatandaşın mahkemeye verdiği dilekçede, "ahlaksız ve İslam'ın öğretilerine aykırı" olduğu için TikTok'un daha önce yasakladığını belirttiği ifade edildi. Uyuşturucu ve silah kullanan kişilerin platforma video yüklediğine değinilen dilekçede, eğitim kurumlarında TikTok’un öğrencilere kötü örnek olduğu aktarıldı.

Davacının avukatı ise, müvekkilinin mahkemeden önce PTA’ya başvurduğunu ancak PTA'nın bu konuda hiçbir şey yapmadığını aktardı.
Mahkeme, davalıları 8 Temmuz'da yeniden duruşmaya çağırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...