Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 11:42

TikTok viral videoları yasakladı sebebi ortaya çıktı

Sosyal medya platformu TikTok, binlerce kullanıcısı arasında viral haline gelen 'süt sandığı' videolarını yasaklama kararı aldı. Yasağın nedeni ortaya çıktı.

TikTok viral videoları yasakladı sebebi ortaya çıktı
tiktok,sosyal medya,video,yasak

Son zamanların en çok kullanılan sosyal medya platformu TikTok, yeni kararıyla kullanıcılarını ikiye böldü. Birbirinden ilginç videoların yer aldığı TikTok uygulamasında viral olan bazı videolar artık bazı kullanıcıların sağlığını olumsuz yönde etkilemeye başladı, sosyal medya platformu harekete geçti. Özellikle son zamanlarda süt sandıklarını üst üste ve art arda dizerek üzerine tırmanan insanların videoları sosyal medyada oldukça popüler hale geldi.

Sandıkların üzerine tırmananlar arasında çok sayıda yaralanan da oldu. Sandıkların bir piramit gibi diziminin ardından üzerinde yürümeye çalışanlar genellikle sandıkların üzerinden feci şekilde düşmeye başladı. Bu düşüşler esnasında ise ayaklarını, bacaklarını, kollarını kıranlar oldu. Fakat daha da kötüsü bu düşüşlerin boynu kırma ihtimali de olunca TikTok kullanıcılarını uyardı.

TikTok viral videoları yasakladı sebebi ortaya çıktı

Bir TikTok temsilcisi Dailymail'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Tehlikeli eylemleri teşvik eden veya yücelten içerikler yasaklanır ve bu tür içeriklerde  caydırıcı olmak için videolar kaldırılır. Aramaları ise 'Topluluk kurallarımıza' yönlendiririz. Hem çevrimiçi hem de herkesin davranışlarında dikkatli olmalarını istiyoruz ve buna teşvik ediyoruz.''

TikTok viral videoları yasakladı sebebi ortaya çıktı

Öte yandan tüm dünyanın mücadele ettiği Covid-19 pandemisi nedeniyle hastaneler dolup taşmışken bir de TikTok videoları çekerken yaralananlar veya sakatlananlarla hastanalerde kalabalık oluşmaması için insanların iki dez düşünmesi istendi.

Konuya ilişkin Baltimore şehri sağlık departmanı da bir sosyal medya paylaşımında bulundu:

"Ülke çapında COVID-19 hastane yatışları artarken, lütfen #milkcratechallenge girişiminde bulunmadan önce sizin için uygun bir yatağı olup olmadığını öğrenmek için yerel hastanenize danışın."

TikTok viral videoları yasakladı sebebi ortaya çıktı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...