Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Haziran 2021 09:31

TikTok'ta şaşırtan iddia 'Gizemli adalar kıyamet için güvenli bölgeler'

Sosyal medya platformu TikTok'ta bir kullanıcı Basra Körfezi'nde bulunan grup adaların ''Kıyamet için güvenli bölgeler'' olduğunu iddia etti.

TikTok'ta şaşırtan iddia 'Gizemli adalar kıyamet için güvenli bölgeler'
dünya adaları,tiktok

Popüler video uygulaması olan TikTok'ta bir kullanıcı ilginç bir iddia ortaya attı. Basra Körfezi'nde bulunan takımadalar, bu iddiayla beraber sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekti. Remi olarak Dünya Adaları olarak adlandırılan yapay adalar Almanya, Avustralya ve birkaç ABD eyaleti gibi dünyanın farklı bölgelerinden adını aldı. Bir TikTok kullanıcısı da adaların haritasını sosyal medya hesabından takipçileriyle ''Bunları TikTok'ta gördüm ve inanamadım'' diyerek paylaştı. Kullanıcı, adaların zenginler ve ünlülerin kıyamet gününde buraya kaçacaklarını iddia etti.

TikTok'ta şaşırtan iddia 'Gizemli adalar kıyamet için güvenli bölgeler'

TikTok kullanıcısının adaları sosyal medyada paylaşmasının ardından bir başka kullanıcı ise ''Bunu görmemeliydin. Çantalarını topla ve birileri seni almaya gelmeden saklan. Tüm elektronik aletlerini ise bırak çünkü seni takip edecekler'' dedi. Bir başka kişi ise ''Bu adalar, insanlıktan geriye kalanlar olarak mı yer alacak yoksa dünya sona erdiğinde daha güçlü insanlar için güvenli bir bölge mi olacak?'' sorusunu sordu.

 

Fakat birçok sosyal medya kullanıcısı bu iddiaların asılsız olduğunu, adalara dair böyle bir kanıt bulunmadığını söyledi. The Sun'ın haberine göre, bu iddiaları yayan kişilerin 'komplocu' olduğunu söylediler. 

İDDİALARIN ÇIKIŞ NOKTASI ANLAŞILDI

İddiaların çıkış noktasının ise Dünya Adaları'nın çoğunun zengin kesime, müteahhitlere ve yatırımcılara özel evler, tatil köyleri yapılması amacıyla satılmasından çıktığı anlaşıldı. Fakat kumdan adaların battığı söylenince çalışmalar durma noktasına gelmiş.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...