Tgrt Haber
16 Kasım 2021 17:24

Time'dan korkunç iddia! ABD'nin 'Putin planı' sızdı

Dünyanın gözü bir kez daha Rusya - Ukrayna sınırına çevrilmiş durumda. Olası bir savaş ihtimali günden güne daha yüksek sesle tartışılırken Time'dan çok konuşulacak bir iddia geldi.

Time'dan korkunç iddia! ABD'nin 'Putin planı' sızdı
abd,putin

ABD - Rusya ilişkileri tarihinin en gergin dönemlerinden birisini yaşıyor. Zira Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilim her geçen gün tırmanmaya devam ediyor.

Son olarak Rusya'nın sınıra 100 bin asker yığdığı iddiası ile zirve yapan gerginlik ABD ve Avrupa ülkelerinin bir numaralı gündem maddesi konumunda.

Dünya bölgeden gelen gelişmeleri yakından izlerken, Putin yönetimindeki Rusya'nın Ukrayna sınırına yığınak yapması sonrası ABD basınından çok konuşulacak bir iddia geldi.

İŞTE ABD'NİN 'PUTİN PLANI' 

Olası bir bölgesel çatışmanın bir Avrupa hatta bir Dünya savaşına dönüşüp dönüşemeyeceği soruları sorulurken Time dergisi ABD'nin 'Putin planı'nı sayfalarına taşıdı.

Time'ın adları açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD son bir haftadır Avrupalı müttefikleri ile olası bir Rus saldırısı sonrası atılacak adımları görüşüyor.

Bu kapsamda Kiev2e askeri ve ekonomik yardım yapılması konusunda uzlaşan taraflar Rusya'nın pek de hoşuna gitmeyecek bir plan üzerinde de çalışmalar yürütüyor.

Şimdiden bir dizi seçeneği masada tutan Washington yönetimi adına konuşan yetkililer bunlardan birinin koordineli bir yanıt olacağını açıkça belirterek bunun Putin'i Ukrayna'ya yönelik daha fazla saldırganlıktan uzaklaştırmayı da amaçladığını söyledi.

Bu açıklama ile ABD'nin Rusya'ya karşı sert önlemler hazırladığı iddiası doğrulandı. Time'a konuşan kaynak bu yanıtın detaylarını paylaşmazken böyle bir senaryoda iki ülke arasındaki ilişkilerin kopma noktasına gelebileceği belirtiliyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...