Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ağustos 2017 11:16

Times Meydanı turist akınına uğruyor

Amerika Birleşik Devletlerinin ve dünyanın en kalabalık metropol şehirlerinden New York’un Times Meydanı (Times Square) turistlerin en gözde mekanı olma özelliğini sürdürüyor.

Times Meydanı turist akınına uğruyor
times square,,times meydanı,,new york times,

1904 yılında dünyaca ünlü gazete New York Times'ın meydandaki yeni binalarına taşınmasının ardından, Times Meydanı adını alan cadde, görsellik açısından ışıl ışıl binaları ile her yıl 40 bini aşkın turist tarafından ziyaret edilmekte. Metropolün en hareketli bölgesi 42’nci cadde üzerinde olması ve ana otobüs terminali, tiyatroları ile ünlü Brodway’ın yanı sıra Madam Tussaud’s Balmumu Heykel Sergisi ile Hard Rock Cafe’nin bu bölgede bulunması Times Meydanının cazibesini artıran en önemli etken olduğu belirtiliyor.
Frank Sinatra'nın o ünlü şarkısında geçen “Uyumayan şehirde uyanmak” sözleri, New York'u en iyi şekilde anlatırken, günün 24 saati canlı olan şehrin kalbi Times Meydanı, New York'u bir dünya turizm başkentine çevirmeye yetiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...