Tgrt Haber
26 Nisan 2014 21:10

Timoşenko NATO'yu şart koştu

Ukrayna'nın eski Başbakanı Yulia Timoşenko, ülkesinin, Rusya'nın saldırganlığından korunmak için 'NATO üyesi olması gerektiğini' söyledi.

Timoşenko NATO'yu şart koştu
Ukrayna Başbakanı Yulia Timoşenko, Rusya, nato üyesi, 3. Dünya Savaşı, Avrupa haberleri, Avrupa,

Ukrayna'da 25 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçiminde aday olan Timoşenko, Associated Press ile yaptığı söyleşide, geçmişte halkın sadece küçük bir bölümünün, NATO üyeliğini desteklediğini ancak Rusya'nın ülkenin doğusundaki saldırganca eylemlerinin, kamu görüşünde "kökten bir değişimi" zorladığını ifade etti. Yulia Timoşenko, "Bize karşı savaşıyla Putin, Ukraynalıların zihniyetini değiştirmeyi ve bizleri farklı bir stratejik yöne çevirmeyi başardı" diye konuştu. "Bu koşullarda Ukrayna için en iyi seçeneğin NATO" olduğunu dile getiren Timoşenko, öte yandan Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk'un, Rusya'nın "3. Dünya Savaşı'nı" başlatmak istediği yönündeki görüşüne katılmadığını aktardı. Timoşenko, Putin'in 3. Dünya Savaşı'nı başlatacağına inanmadığını ifade ederek, "Kanımca, sadece dünyaya şantaj yapıyor" yorumunu yaptı. Yulia Timoşenko, Rusya'ya yeni bir dizi yaptırımı mennuniyetle karşıladığını da belirterek, sözkonusu yaptırımların, "Putin'in saldırganlığını durduracak ve kendi topraklarına geri çekilmesini sağlayacak kadar güçlü olmasını" umduğunu sözlerine ekledi. Yapılan anketler, Timoşenko'nun devlet başkanlığı konusunda şansının düşük olduğunu gösterirken, Ukraynalılar, geçmişte Putin ile anlaşmalar yapan eski Başbakan'ın siyasi liderliğine şüpheyle yaklaşıyor. Ukrayna'da 2004 yılındaki Turuncu Devrim'in önderlerinden biri olan 53 yaşındaki Timoşenko, görevi kötüye kullanmaktan iki buçuk yıl cezaevinde yatmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...