Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ağustos 2021 09:42

Tokyo Olimpiyatları'nda bir ilk: Covid-19 küme vakası

Japonya'da düzenlenen Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda ilk kez Covid-19 küme vakasına rastlanıldı.

Tokyo Olimpiyatları'nda bir ilk: Covid-19 küme vakası
tokyo,yunanistan,covid-19

Geçtiğimiz yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen Tokyo 2020 Olimpiyatları, bu sene vakalara rağmen devam ediyor. Şimdiye kadar 322 koronavirüs vakası tespit edildi. Fakat son olarak tespit edilen küme vakalar Tokyo Olimpiyatları'nda bir ilk olarak yer aldı. 

Yunanistan'ın artistik yüzme takımında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları tespit edildi. Kamu yayıncısı NHK'nin Organizasyon Komitesi kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, turnuvanın ilk Kovid-19 küme vakası saptandı.

Tokyo Olimpiyatları'nda bir ilk: Covid-19 küme vakası

Küme vakaları Yunanistan'ın artistik yüzme takımı üyelerinde ortaya çıktı. Virüs testine giren Yunanistan'ın artistik yüzme takımında 4'ü sporcu olmak üzere 5 kişide Kovid-19 tespit edildi. Kovid-19 saptanan takım üyeleri karantina periyoduna alınacak.

Komite daha önce, 23 Temmuz'da açılışı yapılan Tokyo 2020 Oyunlarına akredite kişilerden virüse yakalananların sayısının 322'ye yükseldiğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...