Tgrt Haber
23 Kasım 2015 13:55

Topyekün savaşa doğru! İngiltere'den önemli karar

İngiltere, Suriye operasyonu için ikna oldu. Kıbrıs'taki üssü açacaklar. Topyekün savaşa doğru yol alınırken İngiltere Başbakanı 'operasyon için ikna olduğunu' duyurdu.

Topyekün savaşa doğru! İngiltere'den önemli karar
ingiltere, suriye, savaş,

SURİYE savaşı için geri sayım başladı. İngiltere parlamentosu bunun için oylama yapacak. İngilizler operasyon için Kıbrıs'taki hava üssünü de açacaklar.
İngiltere Başbakanı David Cameron, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’la görüşmesinin ardından flaş açıklamalar yaptı ve IŞİD’le mücadelede Suriye’ye hava saldırıları düzenlemeye ikna olduğunu duyurdu. 
Başbakan Cameron, bu sabah Fransa’nın başkenti Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Hollande François Hollande’yle bir araya geldi.
İNGİLTERE DE OPERASYONA KATILMALI

İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cameron toplantıda, IŞİD’le mücadelede ABD öncülüğünde Suriye’ye düzenlenen hava saldırılarına Ada’nın da katılması gerektiğine ikna olduğunu belirtti.

Türk asıllı IŞİD militanı Suriye'deki hayatını blog'laştırdı
HAVA SALDIRILARINI DESTEKLİYORUM

İngiliz lider, “Fransa Cumhurbaşkanı Fronçois Hollande’nin, IŞİD’e karşı Suriye’ye düzenlediği hava saldırılarını destekliyorum. Bu konudaki kesin kanaatim, İngiltere’nin de hava saldırılarına katılmasıdır.” şeklinde konuştu.
TOPYEKÜN SAVAŞ : KIBRIS HAVA ÜSSÜ

İncirlik üssünün ardından İngiltere'de Suriye savaşı için Kıbrıs'taki Aktorini Hava Üssü'nü açıyor. Basın toplantısında Cameron bu kararlarını da açıkladı. İngiltere Parlamentosu'nun IŞİD'e karşı Suriye'de yürütülecek operasyonu bu hafta oylayacağını söyleyen Cameron, "Kıbrıs'taki Aktorini Hava Üssü'nü açmayı teklif ettik" dedi.

SAVUNMA PLANI HAZIRLANACAK

Hafta içinde parlamentoda İngiltere’nin IŞİD’le mücadelesine ilişkin kapsamlı savunma planını açıklayacağını sözlerine ekleyen Başbakan Cameron, başta Fransa olmak üzere diğer Avrupa ülkelerle de istihbarat bağlantılarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Suriye'de çok kritik gelişme!
HAVA SALDIRISI YOĞUNLAŞACAK

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande da IŞİD’e karşı Suriye’de düzenlenen hava saldırılarının yoğunlaştırılacağını açıkladı.
David Cameron, geçen hafta da Antalya’da katıldığı G20 Zirvesi’nin ardından ABD öncülüğünde Suriye’ye düzenlenen hava saldırılarına İngiltere’nin de katılabileceğinin sinyalini vermişti. Ancak, bununla ilgili parlamentoda oylama yapılıp yapılmayacağına henüz karar verilmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...